10-те предимства на работата от вкъщи

Сподели

Работата от вкъщи всъщност има някои толкова хубави страни, че мнозина не биха искали да се върнат към стандартната работа в офис, след като веднъж вече са опитали какво е да работят от вкъщи. Ето и кои са 10-те най-добри предимства на работата от вкъщи.

10-те предимства на работата от вкъщи
10-те предимства на работата от вкъщи

1. Гъвкаво работно време. Можете да си правите почивки по всяко време, стига на края на работния ден да сте свършили работата. Можете да обядвате в странни часове, а не винаги и само в 12 на обяд, например.

2. Персонализирана работна среда. Може да си пуснете колкото силно музика искате или пък да работите в пълна тишина (освен, ако децата не са също у дома). Можете да си пуснете климатика на колкото градуса вие прецените или въобще да забравите за климатика, ако не ви понася. Може да пуснете щорите, ако обичате да ви е по-тъмно, или пък да дръпнете изцяло завесите. Изборът е изцяло ваш и няма нужда да се съобразявате с никой.

3. Удобни дрехи. Това е едно от най-готините предимства на работата от вкъщи. Буквално може да работите по пижама или облечени с удобен мек домашен комплект.

4. По-лесно е да проведете телефонен разговор. Това обичайно е проблем в голям офис с много хора, тъй като шансът да им пречите с личния си разговор е голям. Дори и разговорът ви да е служебен, пак навярно вдигате повече шум от необходимото. А когато сте у дома, това няма никакво значение. Може да разговаряте свободно на висок глас и без да се притеснявате за темата на разговора и продължителността му.

5. Може да отметнете някои от задачите ви за уикенда. Стига в края на работния ден да сте изпълнили задълженията си, няма никакъв проблем да отскочите в работно време да свършите някоя работа като да оставите килима за пране, да купите нещо за дома и прочие.

6. Липсват разсейващите елементи. Хаосът в големите офиси понякога е толкова голям, че трудно се концентрирате и работата ви отнема много повече време, отколкото, ако сте у дома в спокойна среда, без шум от принтери, отваряне на врати, разговори между колеги и т.н.

7. Работното ви място е на една ръка разстояние. Когато работите от дома си, си спестявате солидно количество време за пътуване, което може да вложите за спорт, занимания със семейството, среща с приятели.

8. Спестявате пари. Нямате разходи за транспорт и спестявате от скъп обяд с колеги.

9. Не си хабите нервите. Само докато стигнете до офиса, навярно вече сте пред нервен срив от некадърни шофьори или тълпи в градския транспорт. А в офиса следва нова доза изнервяне покрай шума, срещи с шефове и колеги и т.н.

10. Имате повече време да общувате със семейството си. Можете да играете с децата сутрин, можете по-спокойно да ги водите на училище или градина, без постоянно да следите часовника си дали ще успеете да стигнете навреме в офиса. Можете също да обядвате със семейството си, вместо с колегите.

Източник Розали

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.