Календар на фазата на луната за 18 март в ♍ Дева – ПЪЛНОЛУНИЕ

Сподели

Пълнолунието е лунната фаза 

Погледнато от Земята, осветената част от повърхността на Луната е 100%. 

15-дневната Луна е във ♎ Везни .

Луната е в пълната си фаза 100% е  осветена, както се вижда от Земята и е от противоположната страна на Земята от Слънцето. Луната ще се вижда по цялото нощно небе, изгряваща при залез на изток и залязваща с изгрева на следващата сутрин.

Наблюдателите на луната в източното полукълбо ще го видим като най-пълно през нощта на 18 март.

На практика обаче всички ще видим кръгла, ярка, пълна, кръгла, сребристо кълбо е луната в небето на 17, така и на 18 март.

Времето, което отнема между пълнолунията, е известно като синодичен месец и е 29,530587981 дни.

Фаза: Осветяване на пълнолуние : 100% Възраст на Луната: 14,95 дни Лунен ъгъл: 0,52 Лунно разстояние: 382 254,06 km Ъгъл на слънцето: 0,54 Разстояние до слънцето: 148 924 377,11 km

Знаете ли, че мартенското пълнолуние винаги се появява сред звездите на източен Лъв или западна Дева . Ето защо всяко мартенско пълнолуние е близо до звездата Денебола , Лъвската опашка, на нашето небе.

Характеристики на мартенското пълнолуние . Междувременно в Северното полукълбо това мартенско пълнолуние е най-близкото пълнолуние до пролетното равноденствие . 

Така времето на закъснение между последователните изгреви на луната достига годишен максимум . Например, на 40 градуса северна ширина , луната сега изгрява с около 75 минути (вместо 50 минути) по-късно всеки ден.

 

Дата Фаза на Луната
(Лунна фаза)
Лунен знак
18 март 2022 г ПЪЛНОЛУНИЕ
в 07:17ч
зодия Девазодия Дева 27 ° 39′

Мартенската пълнолуние е Червената луна

Всички пълни луни имат имена. Популярни имена за мартенското пълнолуние са Червейна луна, Врана Луна и Сап Луна, Захарна луна или Постна Луна. Тази луна е разбъркването на земни червеи и ларвите на насекомите в бавно затоплящата се късна зимна и ранна пролетна почва.

Изненадваща истина зад името на луната на червея

Пълната луна на март носи името Червейна луна . Дълги години смятахме, че това име се отнася до земните червеи, които се появяват, когато почвата се затопля през пролетта. 

Въпреки това, повече изследвания разкриха друго обяснение. През 1760-те години капитан Джонатан Карвър посети племената на Наудовеси (Дакота) и други индиански племена и написа, че името Worm Moon се отнася за различен вид „червей“ – ларви на бръмбари – които започват да се появяват от размразяващата се кора на дървета и други зимни скривалища по това време.

Друго често срещано име за мартенското пълнолуние е постна луна . Но това име се използва най-често за пълнолуние след мартенското равноденствие , на 20-и. Пълнолунието през март 2021 г. беше на 28-ми и тогава Луната беше Поста.

Луна в зодия ДеваДева:

По време на пълнoлуниe в Дeвa xopaтa cтaвaт пo- kpитични колкото oт oбиkнoвeно, чувствата са под контрол – всичко се анализира и се разпределя детайлно.

По-добре е да се доверим на живота и да го оставим да върви по своя път, не трябва всичко да е според нашите очаквания.

Органи, повлияни от знака на Луната зодия ДеваДева :

♍панкреас,
♍тънки черва,
♍дебело черво,
♍храносмилателен тракт,
♍дванадесетопръстник,
♍право черво,
♍сетивни органи: очи и уши .

Тези органи вече са по-чувствителни, така че им осигурете допълнителни грижи.

Хирургически операции:

НЕ! – Хирургическите операции строго не се препоръчват по време на Пълнолуние!

Как да се грижим за косата във фазата на Луната в Дева?

Луна в Дева : Един от най-добрите дни за грижа за косата и подстригване. Ходенето на фризьор може да донесе късмет.