5 храни, които е добре да не консумираме

Сподели

Избягването на определени храни може да бъде трудно, особено когато те са създадени специално по вкуса ти.

Тук има една уловка: Много от храните, за които ни се казва, че не трябва да ядем, може всъщност да не са толкова лоши за нас.

  1. Сметана за кафе без млечни продукти
Top of view of pouring stream milk into a cup of espresso on a wooden table.
EMARIYA GETTY IMAGES

Сметаната за кафе без млечни продукти съдържа хидрогенирани масла. Прахообразните или млечните сметани съдържат царевичен сироп с високо съдържание на фруктоза – който може да навреди на черния дроб чрез изкуствени подсладители, които са свързани с различни проблеми, включително стомашно-чревни проблеми .

Но това не означава, че трябва да пиете кафето си черно или замествайте немлечните сметани с бадемово, кокосово, кашу или овесено мляко или с органични сметани от крави, хранени с трева.

2. Зърнени храни на основата на бяло брашно

GETTY IMAGES

Да, обичани са тези сладко-сладки зърнени закуски са вкусни, тряжва да бъдем внимателни дали са направени с бяло брашно. Тези храни са с ниско съдържание на хранителни вещества и с високо съдържание на рафинирани въглехидрати, което означава, че те не хранят организма, а могат да причинят скок и спад на кръвната захар . Тези храни дават на организма ниска енергия, промени в настроението и желание. Трябва да избираме храни от  зърнени култури с по-високо съдържание на фибри като трици.

3. Колбаси от месо

GETTY IMAGES

 Сушените меса са свързани с няколко гадни проблема, включително хипертония и сърдечни заболявания, казва Андрюс. Но саламът също е с високо съдържание на наситени мазнини и съдържа натриеви нитрити, които могат да се превърнат в вредни възпалителни съединения, които могат да станат вредни за вашето здраве.

Сушените меса са свързани с няколко гадни проблема, включително хипертония и сърдечни заболявания.

4. Пакетирани пуканки с аромат на масло

Пуканки с аромат на масло се приготвят с изкуствен аромат на масло, което може да причини възпаление в организма. Всеки обича пуканки и често използва лесен начин да бъдат изпукани в микровълнова фурна, добре е да знаем, че и тези торбички са пълни с химикали. 

5. Енергийни напитки

GETTY IMAGES

Eнергийните напитки полезни ли са? Енергийните напитки вкусни ли са? Те са пълни с изкуствени ароматизатори и захар. Голяма част от енергийните напитки на пазара са с по-големи количества захар или са изкуствени аромати, които могат да причинят много възпаления на тялото.

Компаниите, които произвеждат тези енергийни напитки не разкрият какви всъщност представляват тези изкуствени ароматизатори. Например може да изпием и усетим аромата на боровинка или праскова, но не знаем какви са химикалите, които са използвани, за да създадат този аромат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *