5 засищащи храни, които ни помагат да отслабнем

Сподели

Имате страшен апетит и не можете да го контролирате? Добрата новина е, че съществуват храни, които имат доказани свойства в потискането на апетита.

Апетитът е желанието да се консумира храна, но това желание не винаги е свързано с глад. Той отговаря за адекватния прием на енергия, за да се поддържат метаболитните нужди на тялото.

Апетитът може да се стимулира и от храна с добър вкус, мирис, вид и други без да сме гладни. Също така под стрес нивата му се увеличават и това лесно довежда до неконтролиран прием на храна.

Снимка: Thinkstock

Чувството на неистов глад е една от най-големите причини повечето хора да се провалят при спазването на хранителен режим. Ограничаването на храната, която приемате, може да се окаже наистина огромно предизвикателство.

Ако се опитвате да спазвате режим, но ви мъчи неукротим апетит, включете в менюто си следващите 10 храни, за да заситите къркорещия си стомах и да си спестите излишните мъчения.

Снимка: Thinkstock

Някои от тези храни са обемни и засищащи, защото са богати на фибри и вода, но въпреки това имат ниско съдържание на калории. Други пък изпращат сигнал до мозъка ви, че сте сити и не се нуждаете от повече храна.

Благодарение на тях ще се чувствате сити, ще хапвате здравословно и ще държите теглото си в предпочитаната от вас норма.

Най-важното за едно здраво тяло наистина е храна и начинът на живот. Не бива да пренебрегваме тяхната сила. Може да бъдете във форма и без изтощителни диети, стига да откриете храните, които ще работят за вас и вашето тяло.

Днес ви представяме онези 5, които ни държат сити, намаляват чувството за глад и са много полезни.

  1. Овесени ядки – Имат високо съдържание на фибри, което означава, че ще ни държат сити за по-дълго време.
Снимка: Thinkstock

2. Месо – Месото отнема повече време, за да се сдъвче, което допринася да се създаде усещане за ситост.

Снимка: Thinkstock

3. Кафе – Кафето има свойството да потиска апетита. Консумацията на една чаша кафе може да намали желанието за хранене в краткосрочен план.

Снимка foolproofliving

4. Чия – Чията забавя проникването на захар и мазнини в кръвта, които по-късно се превръщат в мастни натрупвания.

Снимка: Thinkstock

5. Канела – Канелата има славата на подправка, която работи за понижаване на подкожните мазнини и отслабване.

Снимка: Thinkstock

Източник Edna.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *