Ако мечтите ви не се сбъдват, вероятно допускате тези 4 неволни грешки

Сподели

Мислите ни имат мощен енергиен заряд. С тях можем да се доближим до живота на мечтите ни и да преживеем най-големите си страхове. Много хора не го осъзнават и се впускат в забързаното си ежедневие, без да обръщат внимание на това, което се случва в душата им.

Ние сме това, което мислим. Фокусирайте се върху най-дълбоките си желания и спрете да влагате енергия в неща, които не си заслужават.

Как? Изкоренете всички онези натрапчиви мисли, които ви пречат да постигнете мечтите си. 

Чувствате се длъжни да бъдете винаги в добро настроение.

Толкова много хора смятат, че има нещо нередно в това, да бъдем нещастни. Парадоксално или не, понякога слепият стремеж към щастието може да ни направи по-нещастни отвсякога.

Приемете, че щастието е преходно. Във всяка фаза на живота ви се крие красота и мъдрост. Разочарованието и страданието са част от емоционалната палитра, която всъщност ни прави хора. Позволете си да признаете, че в момента не се чувствате щастливи. Колкото по-бързо осъзнаете и признаете чувствата си, толкова по-бързо ще успеете да се освободите от тях.

Thinkstock

Смятате, че е егоистично да мислите само за себе си.

Много хора са убедени, че трябва да поставяме чуждите нужди преди своите, и неслучайно са крайно неудовлетворени от даровете на съдбата. Важно е да бъдем верни на себе си и да не се влияем от чуждото мнение.

Замислете се: ако преследвате мечтите си и се грижите за собствените си нужди, вие ще направите света по-добро място. Защо? Защото заради вас вече има един нещастен човек по-малко.

Thinkstock

Thinkstock

Живеете в бъдещето.

Постоянно си мислите „Ех, само ако…“ или „Един ден ще се случи това…“

Живеете добре, но сте убедени, че всичко винаги може да е в пъти по-добре, ако например свалите 5 килограма, ако ви повишат в работата или спечелите от лотарията. Но не правите нищо по въпроса.

Това не са мечти, а нереалистични очаквания. Това е хитър трик на егото ви да ви накара да се почувствате сигурни и защитени. Тези неща няма да ви се случат, освен ако не предприемете необходимите действия, които да ви доближат към тях.

Убедени сте, че да се откажете означава да се предадете.

Много хора смятат, че ще загубят, ако спрат да полагат усилия за конкретна цел. И така продължават да се борят да задържат в живота си неблагодарни приятели, лоши навици, скъпи удоволствия. А истината е, че точно те им пречат да се почувстват истински щастливи.

Приемете, че всичко се променя. Понякога просто надрастваме това, от което сме имали нужда в миналото. Спрете да наранявате душата си, вместо това си дайде разрешение да продължите напред и да се освободите от източниците на негативни преживявания.

Снимка: iStock

Снимка Edna.bg