Актрисата Наоми Харис – не можех да ходя месец заради сколиоза – и това променя връзката й с тялото й.

Сподели

Актрисата Наоми Харис споделя как е променила виждането си за кариерата и как започва здравословното си пътуване.

Актрисата винаги е имала една много конкретна цел – да се ориентира в нея според собствените си условия. „Казах още от самото начало, когато нямах пари и никаква сигурност:„ Винаги ще изпълнявам роли, с които се гордея и които да не ме очернят като жена или като чернокожа жена “. От номинираната за „Оскар“ роля на майка, пристрастена към наркотиците, през 2016 г. “ Лунна светлина“ до ролята на ченге новобранец, който нарушава синия код на мълчанието, за да се превърне в друго ченге в “ Черно и синьо“ през 2019 г. , Наоми е аплодирана както от критиците, така и от феновете, че донася дълбочина и човечност към персонажите, които тя играе.
Наоми Харис споделя за здравето си и как е започнало пътуването и към медитацията и заедно с интереса и за манията й за здраве.

Това определено започна в резултат на сколиоза като малко дете – преминавайки през тази огромна операция, където прекарах един месец в болница, отстраниха ребро, издух бял дроб и метален прът, поставен по гръбнака ми. Принуждава ви да имате съвсем различни отношения с тялото си. Знам какво е да прекараш един месец, без да можеш да ходиш. И никога, никога не искам да бъда в това положение отново. 

И така, какво мога да направя, за да бъда във върхово здраве през цялото време?  – Това е причината да не пия алкохол и никога не съм експериментирала с наркотици или нещо подобно – защото винаги съм чувствала, че най-важното за мен е здравето.

Как това се отразява на начина, по който подхождате към храненето?

Опитах много различни диети – малко прекалено много, мисля. Всичко, за което казаха, че е здравословно, бях като: „Ще опитам.“ Удивително е, че ми отне толкова време да осъзная това, но никой не може да ви каже какво работи за вашето тяло. Всичко е свързано с това, че трябва да слушате и да бъдете като: „Не, това не работи; това не го прави. “ Връща се към онази вътрешна мъдрост. Става въпрос за осъзнаването, че всъщност никой не знае по-добре за моята истина от мен.

Когато мислите за живота си, с какво се гордеете най-много?

Мисля, че се гордея с постоянното си търсене. Винаги се стремя да бъда най-добрата версия на себе си, с каквато мога да бъда. И никога не си почивам само на лаврите. Винаги съм фокусирана върху промяната и растежа.

Актрисата споделя още, че ходи в Индия веднъж годишно и прави детокс; Пости в продължение на две седмици и след това прави цялостно почистване. Започнала е това да го прави преди три години и „все едно натиснах бутона за нулиране.“ Така че бях като: „Ще правя това всяка година.“ И голяма част от това може, мисля, навсякъде, където можете да изключите телефона си.

Източник health.com

Снимка pinterest.com