Анджелина Джоли прегръща пчелите и пчеларите като пазители на околната среда

Сподели

Анджелина Джоли в уникална фотосесия за National Geographic с рояк пчели.

„Основната ми грижа беше безопасността“, казва фотографът Дан Уинтерс. „Всички на снимачната площадка, с изключение на Анджелина, трябваше да бъдат в защитен костюм. Наборът трябваше да е тих и сравнително тъмен, за да поддържа пчелите спокойни…

Филмовата звезда и хуманитарни разговори за обучение на жени да се грижат за пчелите в биосферните резервати на ЮНЕСКО … и за пчелата, която е влязла под роклята й.

На пръв поглед е стряскащо да видиш лицето и тялото на емблематична красавица, роени от пчели. По-внимателният поглед разказва по-задълбочена история за деликатния баланс между хората и опрашващите насекоми, от които зависим толкова много от храната, която консумираме.

Анджелина Джоли с уникални снимки за National Geographic, за да привлече вниманието на  Световния ден на пчелите и спешната необходимост за защита на пчелите и за програмата на ЮНЕСКО Guerlain, която обучава жените като пчелари-предприемачи.

Фотографът Дан Уинтерс е любител пчелар, черпи вдъхновение от известния портрет на Ричард Аведон от 1981 г. на плешив калифорнийски пчелар, чийто гол торс беше покрит с пчели.

Джоли наскоро бе обявена за „кръстница“ на „ Жени за пчелите“ , петгодишна програма, стартирана от ЮНЕСКО, образователната, научната и културна служба на ООН, и Guerlain , френската козметична къща. Герлен заяви, че е допринесъл 2 милиона долара за обучение и подкрепа на 50 жени-пчелари-предприемачи в 25 биосферни резервата, определени от ЮНЕСКО по целия свят.

Очаква се жените да построят 2500 местни кошера до 2025 г., като защитят 125 милиона пчели , според Герлен. Жените от България, Камбоджа, Китай, Етиопия, Франция, Русия, Руанда и Словения ще бъдат обучавани тази година, а други от Перу, Индонезия и други ще се присъединят през 2022 г.

Актрисата разказва, че не се е къпала три дни преди снимките, защото ароматът на сапун или душгел може да раздразни пчелите. А по време на снимките са запушили ушите и носа, за да не би някое насекомо да се пъхне точно там.

https://www.instagram.com/p/CPGkWUnnE91/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/CPGSOc3ngat/