Април е Месец за осведоменост за стреса

Сподели

Месецът за осведоменост за стреса повишава обществената информираност за причините за стреса и как да се помогне за борба със стреса в този съвременен живот. Справянето със стреса може да бъде различно за всеки и може да се филтрира от различни части на живота ви, от работното ви място до личните отношения. Научаването за този месец със сигурност може да помогне на всеки, който се бори да се справи със стреса си и се нуждае от насоки и съвети.

Стресът е широко разпространено чувство за повечето от нас и като такъв, милиони хора по света могат да се борят с него. Стресът може да окаже влияние върху здравето ни, както физически, така и психически.

Тези здравословни проблеми могат да бъдат тревожност и депресия до сърдечни заболявания.

Месец на историята на осведомеността за стреса

Този месец се провежда всеки април от 1992 г., за да бъдем точни.

Започнало е в подпомагането на стреса на работното място основана е организация през 1974 г. и е преименувана на Международната асоциация за управление на стреса през 1989 г.

Има много разследвания и проучвания за причината за стреса и как реагираме на него. Едва през 50-те години се определят типовете личност. Още по-рано, през 1936 г., Ханс Селие започва своите пионерски изследвания в областта на стреса и развива концепцията за общия синдром на адаптацията.

Снимка Pixabay