Бананите и здравето

Сподели

Ако побавяте по един банан към ежедневното Ви хранене, ще помогне за приемането на полезни хранителни вещества и минерали. В себе си банана има 30 грама въглехидрати, 110 калории и 1 грам протеин, богат е на калий. Този вкусен плод има витамин А, B6, C, фибри, манган, магнезий, протеини, рибофлавин, фолиева киселина, желязо, ниацин.

Наличието на тези хранителни вещества го правят полезен за:

-Подобрява зрението

Жените се нуждаят дневно от 700 микрограма витамин А, а мъжете от 900 микрограма. Бананите съдържат алфа-каротин и бета-каротин, които по- късно се преобразуват във витамин А и помага на очите Ви да са здрави. Бананите имат ползи за здравето, те помагат на сърцето, подобряват храносмилането и укрепват костите, намалят риска от диабет и са лечение на диария.

-Повишават настроението и са антидепресант Бананът съдържа 22% от препоръчителния прием на витамин В6, които е водоразтворим елемент, помага на настроението хормон.

-Загуба на тегло

Бананите са сладки на вкус и са алтернатива на захарта. Бананите са добър източник на фибри, които поглъщат водата в стомаха и забавят храносмилането. Ако ядете по един банан преди обед, ще си помогнете да не чувствате глад и ще контролирате теглото си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.