БНТ е с нов програмен директор

Сподели

Българската национална телевизия има нов програмен директор, който ще отговаря за цялостното програмиране и развитие на програмите на обществената медия

Позицията бе свободна повече от две години, а съдържанието до момента се координираше от програмните директори на отделните канали. Маргарита Александрова се присъединява към досегашния екип и вече работи активно с останалите дирекции, отговорни за изготвянето на основните програмни схеми на медията.

Нейната дейност ще обхване развитието на четирите телевизионни канала (БНТ 1, БНТ 2, БНТ 3 и БНТ 4), продължаване на стратегията за дигитална трансформация за предоставяне на онлайн съдържание и пряко ще отговаря за процесите по договаряне, планиране и продуциране на нови формати за всички канали на БНТ., съобщават от медията.

Професионалната ѝ кариера е свързана с телевизионния пазар, като през последните години заема същата позиция в една от водещите търговски телевизии на българския медиен пазар

„Целта ни е създаването на висококачествено телевизионно и видео съдържание, което отговаря на потребностите на българските зрители“, каза Александрова, посочи Стандарт.

Източник Dunavmost.com