Брат Пид дава 22 брачни съвета

Сподели
След 11 годишен брак, последван от развод, актьорът Брад Пит решава да ни даде малък брачен съвет.
„Очевидно не съм експерт по връзките. Иначе щях да го направя различно… След като изгубих жената, която обичам и брака ни, продължил почти 11 години, ето какъв съвет бих искал да ви дам:
НИКОГА НЕ СПИРАЙТЕ ДА СЕ УХАЖВАТЕ
Не спирайте да ходите на срещи. НИКОГА, НИКОГА не взимай жената до теб за даденост. Когато си я помолил да се омъжи за теб, ти си й обещал да си този мъж, който ще притежава сърцето й и безстрашно ще го пази. Това е най-важното и най-свещеното съкровище, което някога ще ти бъде поверено. ТЯ ТЕ Е ИЗБРАЛА. Никога не го забравяй и никога не бъди мързелив в любовта.
ПАЗИ СОБСТВЕНОТО СИ СЪРЦЕ
Точно както си се ангажирал да си защитник на сърцето й, със същата бдителност трябва да пазиш и собственото си. Обичай себе си напълно, обичай света открито. В сърцето ти има специално място, където никой не трябва да влиза, освен жена ти. Съхранявай това пространство и нека е винаги готово да я приеме, кани я вътре и не допускай друг да влиза там.
ВЛЮБВАЙТЕ СЕ ПОСТОЯННО
Вие непрекъснато се променяте. Не сте същите хора, с които сте били, когато се оженихте, и след пет години няма да бъдете същият човек, когото сте днес. Промяната ще дойде, затова трябва да се преизбирате всеки ден. Тя не е длъжна да остане с теб. И ако не се погрижиш за сърцето й, тя може да го даде на някой друг или да го запечата напълно, и никога няма да можеш да върнеш това. Винаги се бори, за да спечелиш любовта й, както го правеше докато я ухажваше.
ВИНАГИ ВИЖДАЙ НАЙ – ДОБРОТО В НЕЯ
Фокусирайте се само върху това, което обичате. Това, върху което се фокусирате, ще се разшири. Ако се съсредоточавате върху това, което ви дразни, всичко, което ще видите, е причина да бъдете дразнени. Ако се съсредоточите върху това, което обичате, ще бъдете погълнати от любовта. До такава степен се фокусирайте, че вече да не можете да виждате нищо освен любовта. И знай без съмнение, че си най-щастливият човек на земята, имайки тази жена до себе си като твоя съпруга.
НЕ Е ТВОЯ РАБОТА ДА Я ПРОМЕНЯШ ИЛИ ПОПРАВЯШ
Твоята работа е да я обичаш, без да налагаш очакването си върху нея да се променя. И ако се промени, обичай това, в което се е превърнала, независимо дали го искаш или не.
ПОЕМИ ПЪЛНА ОТГОВОРНОСТ…
Върху емоциите си: Не е работа на жена ти да те прави щастлив и ТЯ НЕ МОЖЕ да те накара да си тъжен. Ти си отговорен за намирането на собственото си щастие и правейки това, радостта ще се пренесе във вашите взаимоотношения и вашата любов.
НИКОГА НЕ ОБВИНЯВАЙ ЖЕНА СИ АКО СИ…
… разочарован или си й ядосан, това се случва защото тя предизвиква нещо вътре във теб. Това са твоите емоции и твоя отговорност. Когато го почувстваш, отдели на тези чувства време, за да ги погледнеш отвътре и да разбереш какво има ВЪТРЕ в теб, за да можеш да се изцелиш.
Бил си привлечен от тази жена, защото тя е най-подходящият човек, който да задейства всичките ти детски рани по най-болезнения начин, за да можеш да ги излекуваш … когато се излекуваш, вече няма да бъдеш предизивикван от нея и ще се чудиш защо някога си бил.
ПОЗВОЛИ НА ЖЕНА СИ ПРОСТО ДА БЪДЕ
Когато тя е тъжна или разстроена, не е твоя работа да я поправяш, твоята работа е да я прегърнеш и да й кажеш, че всичко е наред. Нека разбере, че я чуваш, че тя е важна, и че ти си този стълб, на който тя винаги може да се опре. Женският дух е свързан с промяна и емоция, и подобно на буря нейните емоции ще се движат навън и навътре. Но ако ти успяваш да оставаш силен и приемащ, тя ще ти вярва и ще отвори душата си за теб.
НЕДЕЙ ДА БЯГАШ КОГАТО ТЯ Е РАЗСТРОЕНА.
Остани присъстващ и силен и й покажи че няма да отидеш никъде. Слушай какво тя наистина ти казва отвъд думите и емоциите.
БЪДИ ЗАБАВЕН
Не се взимай толкова насериозно. Смей се. Разсмивай я. Смехът прави всичко останало лесно.
УСЕЩАЙ ДУШАТА Й ВСЕКИ ДЕН
Научи любовния език, на който тя говори както и всички конкретни начини, които я карат да се чувства важна, видяна и оценена. Помоли я да напише списък с 10 неща, които я карат да се чувства обичана и ги запомни. Нека всеки ден твой приоритет бъде да я караш да се чувства като кралица.
БЪДИ ПРИСЪСТВАЩ
Дай й не само времето си, но и фокуса си, вниманието и душата си. Направи каквото е нужно, за да изчистиш главата си, за да може когато си с нея, да си изцяло С НЕЯ. Отнасяй се с нея като с най-важния си клиент. Защото тя е.
БЪДИ ГОТОВ ДА ПОНЕСЕШ СЕКСУАЛНОСТТА Й
Отнеси я със силата а своето мъжко присъствие, вкусвай я и я дари със силата си, проникни в най-дълбоките кътчета на душата й. Нека се разтопи в женската си мекота, знаейки че може напълно да ти вярва.
НЕ БЪДИ ИДИОТ
Но също така не се страхувай, ако се окажеш такъв. Ще допускаш грешки, тя също. Опитай се да не правиш много големи грешки и да се учиш от тези, които вече си направил. Не трябва да бъдеш идеален, просто се постарай да не бъдеш глупак.
ДАЙ Й ПРОСТРАНСТВО
Жената е толкова добра в това да дава, да дава, да дава, че понякога е нужно да й се напомни да отдели време за себе си. Понякога ще има нужда да отлети далеч от теб, за да почувства от какво се нуждае душата й и ако й дадеш това пространство, тя ще се върне с нови песни, които да пее.
(Станах малко поетичен тук, но разбра какво искам да кажа. Кажи й да си отделя време, ОСОБЕНО ако имате деца. Тя се нуждае от пространство, за да се презареди, да намери отново своя център и да открие себе си след като се е изгубила в това да служи на теб, децата и света.)
БЪДИ УЯЗВИМ
Не е нужно да можеш да се справиш с всичко. Бъди готов да й споделиш своите страхове, чувства и бързо си признавай грешките.
БЪДИ НАПЪЛНО ПРОЗРАЧЕН
Ако искаш да ти се има доверие, трябва да си готов да й споделиш ВСИЧКО… Особено тези неща, които не искаш да споделяш. Нужен е кураж да обичаш изцяло, да отвориш сърцето си напълно и да й позволиш да влезе вътре дори когато не знаеш дали ще хареса, това което ще намери.
Част от този кураж е да й позволиш да те обича целия, както тъмнината ти, така и светлината. СВАЛИ МАСКИТЕ… Ако си мислиш, че имаш нужда да носиш маски около нея, и да й се показваш като перфектен през цялото време, никога няма да изпиташ пълното измерение на това каква може да е любовта.
НЕ СПИРАЙТЕ ДА РАСТЕТЕ ЗАЕДНО
Неподвижното езеро, развъжда малария, а течащият поток е винаги свеж и хладен. Атрофията е естествен процес, когато спреш да тренираш даден мускул. Точно това ще се случи ако спрете да работите върху отношенията си. Намерете общи цели, мечти и визия към които да се стремите.
НЕ СЕ ТРЕВОЖЕТЕ ЗА ПАРИ
Парите са игра. Намерете начин, заедно като екип, да я спечелите. Нищо няма да помогне когато съотборниците се карат. Измислете начин да обедините силите си, за да спечелите.
ПРОЩАВАЙТЕ СИ ВЕДНАГА
И се фокусирайте върху бъдещето вместо да носите тежестта на миналото. Не позволявайте на историите ви да ви държат като заложници. Да стоиш в минали грешки, които си направил, ти или тя, е тежка котва в брака ви и ще ви повлече надолу. ПРОШКАТА Е СВОБОДА. Отрежете въжето на котвата и винаги избирайте любовта.
ВИНАГИ ИЗБИРАЙТЕ ЛЮБОВТА
Винаги избирайте ЛЮБОВТА. Това е единственият съвет, който ви е нужен. Ако това е водещият ви принцип, от който да се водят всичките ви избори, тогава няма какво да заплаши щастието на вашия брак. Любовта винаги ще се разраства.
В крайна сметка, бракът не е „ и заживели завинаги щастливо“. Нужна е работа. Отдаденост към растежа ви заедно и желание постоянно да инвестирате в нещо, което може да издържи вечно.
Чрез тази работа, щастието ще дойде. Бракът е жив и ще ви води нагоре и надолу. Приемете всичките му цикли и бъдете готови да се учите от тях, обичайте всяко преживяване, защото то ще ви донесе сила и перспектива от която да градите, тухла по тухла.
Това са уроците, които научих по трудния начин. Тези уроци научих твърде късно. Но това са уроците, които уча и ще продължа и занапред да го правя. Истината е, че ми харесваше да бъда женен, след време вероятно ще се оженя отново. И когато го направя, ще построя здрава основа, която да издържи всяка буря и всяко време.
Ако четеш това и намериш мъдрост в болката ми, сподели го на всички млади двойки, чиито сърца още са пълни с надежда. Сподели го и с тези, които си мислиш че са забравили как се обича.
Някой от тези мъже, може да е като мен. Тези трудно научени уроци, може да пробудят нещо в него и той да се научи как да бъде мъжът, който неговата дама е чакала цял живот.
МЪЖЕ – ТОВА Е ВАШАТА ЦЕНА:
Бъдете епични любовници. Няма по – голямо предизивикателство от това и по-голяма награда. Вашата жена го заслужава. Бъдете такъв мъж, с който жена ви може само да се фука.
Източник: NativeLifeTime
Превод: Аделина Димитрова
Фото кредит: Vanity Fair Italy