10 причини да ядем череши

Сподели

В сезона на черешите сме. Вкусните ароматни плодове са предпочитани за диета, но малцина знаят, че черешите са много полезни за здравето. Вижте 10 причини да ядете череши.

  • Череши за добър сън

Сокът от череши е идеален, ако имате проблеми със съня. За да се справите с безсънието, пийте чаша сок от череши половин час след ставане и половин час преди ставане. Черешите са добър източник на мелатонин, чийто недостиг се свързва с проблемите със съня.

  • Череши срещу диабет

Хората с диабет не могат да си позволят да ядат всякакви плодове, но черешите са подходящи за тях. Любимите череши имат нисък гликемичен индекс – 22, което го прави идеални за диабетици.

  • 10 причини да ядем черешиЧереши срещу заболявания на сърцето

Черешите са една от храните за здраво сърце. Антоцианините в тях намаляват риска от високи нива на лошия холестерол и високото кръвно налягане, все фактори, свързани със заболяванията на сърцето.

  • Череши за младост

Черешите са плодът с най-голямо количество антиоксиданти. Антиоксидантите са важни за борбата със свободните радикали. Следователно яденето на череши ще ви направи по-млади.

  • Череши за плосък корем

Черешите са супер храна за плосък корем. Смята се, че редовната консумация на череши предотвратява натрупването на мазнини в коремната област.

  • Череши за добра памет

Според проучванията черешите са много добра храна за подобряване на паметта. Според последни проучвания редовната консумация на череши може да забави риска от развитие на Алцхаймер.

  • 10 причини да ядем черешиЧереши при болки в мускулите

Сокът от череши или пресните плодове са отличен начин да се справите с болките в мускулите по естествен път. Затова, ако планирате сериозна физическа активност, запасете се с череши.

  • Череши срещу рак

Черешите са богати на бета каротен, витамин С, антоцианини и кверцетин. Този коктейл от полезни съставки се смята, че помага в борбата с някои видове рак. И не забравяйте, колкото по-тъмни са черешите толкова по-добре в случая. Причина: имат повече антиоксиднати

  • Череши за отслабване

Черешите са любим плод за отслабване. Сладки, вкусни и засищащи. Черешите съдържат антоцианини, които активират молекули в тялото, които повишават изгарянето на мазнини и предотвратяват натрупването им.

 

  • Череши срещу подагра

Подаграта се получава, когато в кръвта има твърде много пикочна киселина. Това от своя страна води до подуване и възпаления. Според проучвания 2 чаши пресни череши дневно намалява количеството пикочна киселина в кръвта с 15%. Според други изследвания същите ползи има и в черешовия сок.

снимки: iStock.com

Източник: Розали

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.