Какво е казала Преподобна Стойна?

Сподели
“Ще дойде време хората ще се изнесем да живеем в плаващи градове, а на небето ще грее втора луна. Кога – не питайте, само Бог горе решава, сега, днес, утре, когато Той даде.”
“Голям къс лети към Земята, но вместо да я удари, ще започне да се върти като спътник между Земята и Месечината. Планетата ще се спаси, но морета и океани ще се разместят.”
“Заспали вулкани ке се будят, прах в небето ке има и планини ке се местят! За България няма да се тревожите – тука ке остане, порои я чакат.”
“Не чакайте помощ ами грабвайте мотиките и по полята! Няма да е добро да чакате помощ отвън – отвън помагат, ама отвън и ви взимат. Който навреме се сети на труд, той е честив.”
“Голем е Космосът, но по него ще тръгнат ората, за добро ще е и нема да ви е страх.”
“Ке блесне нова звезда на небето, дето досега не е светила. Тя и втората луна – тех търсете по звездната карта, там ще има знания!”
“Ке ни вземат Бяло море и много други земи, но ще изтекат много години и морето само ще си дойде при нас.”
“Ще дойде време Струма да стане голяма колкото Дунава. В Бело море ще стане същото като с Черно. Трус ще отвори нови брегове, а старата суша ще потъне. Древна Елада ще изплува, новата ще се окаже под водата. Тогава Бело море само ще дойде към българско.”
“Хората ще тръгнат към Космоса. И преди са били, ама тоя път повече ще останат. Важни дела ще имат, но няма да ги опазят в тайна, потрайте и ке видите.”
“Ке дойдат нови дни за честивите, да не се съмнявате и да правите туй, що е редно.”
“Виждам и бедствия, и потопи по целата Земя, ама няма да се плашите излишно, така е било и така ще бъде – откак човек е тръгнал по земята, откак е тръгнал срещу природа – така е, и ние я мъчиме, и тя ще се пази.”
“Пари не трупайте грешни – каквото трябва разплатете, па ще дойдат. Само време не откупвайте с тях, не може.”
– из “Преподобна Стойна – рецептите на една светица.”