Деси Бакърджиева губи голямата си любов, месеци преди да роди

Сподели

Актрисата загубила голямата си любов заради COVID-19

Актрисата Деси Бакърджиева е станала майка за втори път далеч от публичното внимание. Звездата от „Откраднат живот“ е прегърнала момиченце, което носи името Вивиан. То е плод на любовта между Бакърджиева и ученическата й любов Филип, с когото се срещнали отново години след гимназиалните трепети.

„Обичам децата си, семейството си и този, който беше до мен през последните месеци. Усещам, че винаги ще бъде тук“, споделя Деси.

Няколко дни след тази тяхна съдбоносна среща мъжът предлага брак на любимата си. За съжаление обаче се заразява с COVID-19 малко преди на бял свят да се появи детенцето им и болестта го побеждава в началото на месец февруари.

„Не можах и да го изпратя, защото не се случи в България, а в Германия. Не успях и да го погреба. Остави ми обаче нещо много прекрасно, заради което си заслужава да продължа напред“, сподели актрисата пред Нова телевизия.

Шокът от голямата загуба довел до по-ранното раждане на Вивиан – в 7-ия месец от бременността.

За любимия си човек екранната доктор Хинова разказа, че е бил строителен инженер. „От малък Филип се беше сблъсквал с много трудности, беше изгубил двамата си родители в катастрофа. Няколко пъти сме се събирали и разделяли и то, защото е трудно да има любов от разстояние. Най-големият парадокс беше, че той си отиде на 2 февруари и страшното беше, че излезе от болницата, а няколко дни след това отново го приеха, вече в много тежко състояние“, разказа още през сълзи Бакърджиева.

Актрисата не пропусна да благодари и на феновете на „Откраднат живот“, които я затрупали с мили пожелания, след като героинята й почина в последния сезон на медицинската сага.

Следващият й професионален проект пък е свързан с лична история. Деси Бакърджиева признава, е иска да напише филмов сценарий за живота на своята пра-пра-пра баба, която била съратничка на Левски, на Ботев, помогнала е за пренасянето на оръжията и писмата до Ботев и Каравелов. Успяла да срещне Ботев с майка му нощта преди да отплава с кораба „Радецки“. Имала е бурна, силна любов с актьора Васил Кирков. Разликата в годините им е била прекалено голяма за онова време. Разделят се, но тя му помага да завърши във Виена. Заедно с него и своята племенничка Екатерина Захариева са част от основателите на Народния театър.

Източник „Вкусът на историите“/NOVA