Съветите на Жак Пепен в кухнята и новата книга „Бързо и просто“

Сподели

Легендарният готвач  издава нова готварска книга на 6 октомври, която  е пълна с бързи и прости  рецепти за останалите вкъщи по време на пандемията.

През 2015 година на пазара излиза книгата му  Жак Пепен: Сърце и душа.

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е pepen2-683x1024.jpg

Книгата му „Бързи и просто“  е 30-ата готварска книга на легендарния готвач Жак Пепен., много е подходяща за тези които се опитват да разберат какво да приготвят за вечеря. 

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е 1111.png

„Просто искам да покажа на хората радостта от готвенето, че може да бъде забавно. Не би трябвало да е скучна работа ”, каза той в скорошно интервю по телефона.

Готвене по време на пандемията

На въпрос как се е променило неговото всекидневие по време на кризата с COVID-19, Пепен отговаря, че определено прекарва повече време в грижите за любимата си градина в дома си в Кънектикът. „Имам около 50 домата, които трябва да използвам много скоро, някои от тях все още са зелени, но става студено.“

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е dashterya-mu.png

Пепен навършва 85 години през декември и не планира да намали скоростта. Всъщност дъщеря му предложи следващата му цел за готварските сегменти, които прави, да е ориентирана към празниците. „Тя каза, че идва Денят на благодарността, може би трябва да печете пуйка и да покажете на хората как да я издълбаят.“ Не е точно бързо или просто, но определено трябва да се покаже как всеки може да готви. 

Извадено от JACQUES PÉPIN QUICK & SIMPLE

© 2020 by Jacques Pépin. Photography © 2020 by Tom Hopkins.