Днес, 17 януари, е Деня на религията

Сподели

Нашият свят има стотици нации с хиляди култури, които се простират назад в праисторията и през цялото това време сме имали безброй религии, издигнати до известност. Независимо дали сте индуист, евреин, католик, шинтоист, будист или някоя от милион други религии, Световният ден на религията е вашият шанс да споделите своята култура с другите и да се възползвате от възможността да научите и за другите.

Денят на религията беше отбелязан за първи път в Портланд, Мейн под „Световният мир чрез световната религия“. Фируз Каземзаде беше домакин на беседата в хотел Eastland Park през октомври 1947 г., оттогава честването на този ден се разпространи по целия свят, като центърът се проведе на различни места със силни автори, педагози и философи, говорещи за важността на световните религии.

Шри Ланка стигна дотам, че пусна пощенска марка в чест на Деня на религията, с друга, издадена от Република Конго. Фокусът на този празник е да разпространи осведомеността и знанията за хилядите религии, практикувани в света днес, и споделянето на толерантност и разбиране между хората от всички религии.