Днес, 20 април, е рожденият ден на Кармен Електра 

Сподели

Родена с името Тара Лий Патрик, а е известна с професионалното си име  като Кармен Електра (на английски: Carmen Electra), е американски фотомодел, акриса, певица и а и медийна личност. Родена е на 20 април 1972 г.  в Шарънвил, Охайо ,  в семейство на баща китарист и артист, а майка певица.

Нейната кариера започва като певица след като се е преместила в Минеаполис. Запознава се с Принс, който процуцира едноимения дебютен албум издаден през 1993 г.

През 1996 г. доста често Електра е на корицата на списание Playboy.

Първият и дебют като актриса е в комедийния филм на ужасите  „ Американски вампир“ (1997).

Електра често е подчертана заради външния си вид и е смятана за „ секс символ “ и „ икона на поп културата “.

Electra организира набиране на средства за Head to Hollywood, организация с нестопанска цел, която предлага подкрепа за оцелелите от мозъчен тумор . Други благотворителни организации, които тя подкрепя, включват Elevate Hope,  благотворителна организация, която подкрепя малтретирани и изоставени деца, и фондация HollyRod , която предоставя медицинска, физическа и емоционална подкрепа на страдащите от изтощителни житейски обстоятелства, особено болестта на Паркинсон .

През 2002 г. изчезнал вид муха е наречен Carmenelectra shechisme в чест на „великолепната сомална структура “ на Electra .

През 2003 г. облича банския костюм в червено за Baywatch: Хавайска сватба.

На 22 ноември 2003 г. Electra се омъжва за Дейв Наваро , водещ китарист на рок групата Jane’s Addiction . Двойката документира своите ухажвания и брак в телевизионното шоу на MTV, наречено „До смъртта ни раздели: Кармен и Дейв .

На 17 юли 2006 г. тя и Наваро обявяват раздялата си, а Електра подава молба за развод на 10 август 2006 г .; той беше финализиран на 20 февруари 2007 г.