Днес, 27 ноември, е Деня за осъзнаване на аурата

Сподели

През 2002 г. светът започна да празнува Международния ден за осъзнаване на аурата всяка четвърта събота на ноември, на 27 ноември тази година. Оттогава повече хора осъзнават аурите, които заобикалят всички живи същества. Аурата е отличително чувство или характер, въздухът на човек или място, възприемано от тези, които ги срещат или преживяват. На латински и старогръцки буквалната дума „аура“ означава вятър, бриз или дъх, а на средновековния английски също означава „нежен бриз“. Международният ден за осъзнаване на аурата празнува валидната вяра в съществуването на аурите като енергия около всяко създание на този свят.

Синтия Сю Ларсън започна Международния ден за осъзнаване на аурата през 2002 г., но индийските религии като индуизма и будизма споменават „аури“ от незапомнени времена, свързвайки ги с чакрите и кундалини.

Още през 19-ти век думата „аура“ вече описва качество или енергия, излъчвана от някого или нещо, особено с възхода на религиите на Ню Ейдж. Чарлз Уебстър Лейдбитър беше първият, който говори за аурите в този контекст. Той беше свещеник на англиканската църква, който е изучавал теософия в Индия.

Бътлър призна, че има мистични сили и може да използва тези сили, за да прави научни изследвания. В книгата си „Човек видим и невидим”, публикувана през 1902 г., той илюстрира аурата на човека на различни етапи. Британски окултист от 20-ти век, У.Е. Бътлър е първият, който свързва аурите с ясновидството, след като открива, че те помагат за измерване на физическото здраве на тялото.

Любопитни факти:

1800 г
Аура се наблюдава

Хората осъзнават енергия, излъчвана от някого или нещо.

1902 г
Аурата е илюстрирана

В книгата си „Човек видим и невидим“ Чарлз Уебстър Лейдбитър илюстрира аурата на човека на различни етапи.

1939 г
Кирлиан фотография

Семьон Давидович Кирлиан открива метод за улавяне на аурите върху фотохартия.

1970-те години
Камерата Aura

Гай Когинс изобретява AuraCam 3000, аура камера за търговска продажба; AuraCam 6000 е това, което повечето фотографи на аура използват днес.

2002 г.
Денят на аурата е тук

Синтия Сю Ларсън, „оптимист по квантова физика“ и автор на „Предимството на аурата: как цветовете в аурата ви могат да ви помогнат да постигнете това, което желаете“, открива Международния ден за осъзнаване на аурата.

снимка Pixabay