Skip to content

Доц. Мангъров става шеф на COVID отделение

Сподели

Един от най-големите критици на мерките сам е пожелал да излезе на първа линия в борбата със заразата

COVID отделението в Инфекциозна болница в София вече има нов шеф. Това е доц. Атанас Мангъров. От началото на пандемията той е един от най-големите критици на носенето на маски и ограничителните мерки. Сега сам е изявил желание да се включи сред медиците на първа линия.

Новината обяви здравният министър Костадин Ангелов, който направи проверка за организацията на работата в COVID отделението, където се намира и координационният център за спешните случаи. По време на срещата им здравният министър и новият шеф на COVID отделението в Инфекциозна болница се разминаха във вижданията си как трябва да се провежда лечението на болните.

„Проведох разговор с доц. Мангъров още вчера и лично съм го помолил активно да се включи в битката с коронавируса. Той пое този ангажимент и има заповед от вчера за началник в клиниката, в която се лекуват всички пациенти с коронавирус в тази болница. Единственото ми изискване е да спазва строгите противоепидемични мерки и носенето на предпазни средства”, заяви проф.д-р Костадин Ангелов, министър на здравеопазването.

„Сам поисках, защото смятам, че нещата там трябва малко да се попроменят по отношение на лечението и престоя. Просто нещата могат да се правят по много по-прост и лесен начин. Всички тези мерки със забулвания са в значителна степен безсмислени. Аз ще спазвам всички правила, които са наложени там, но ще се опитам отвътре малко по малко да ги променя”, заяви доц. Атанас Мангъров.

Източник NOVA

Снимка БГНЕС, архив

 

© За теб 2021