Гласовият асистент Siri разкри, че Apple ще проведат събитие на 20 април

Сподели

Виртуалният асистент на компанията е подходящ за извършване на широк набор от функционалности. Siri може да открие информация в интернет, събитие в календара, да настрои аларма и др. Алгоритмите с изкуствен интелект, които използва услугата позволяват да провежда и по-забавни разговори с потребителите. Ако имате устройство на Appleвероятно поне веднъж сте тествали Siri.

Отзивчивостта на гласовия асистент сега разкри и датата на следващото събитие на Apple. Оказва се, че компанията го е насрочила за 20 април. Локацията е Apple Pаrk кампуса на технологичният гигант в Калифорния. Siri също така казва, че повече детайли за подготвяната премиера можем да научим в официалния уеб сайт на Apple.

Събитието едва ли ще се проведе на живо и вероятно ще бъде предварително записано. Потребителите ще могат да го гледат и в акаунта на компанията в YouTube.

 

 

За съжаление Siri не разкрива конкретни детайли какви премиери можем да очакваме. Няма да е изненадващо, ако виртуалната пресконференция е свързана с нови представители на iPad Pro серията. Анализаторите очакват 12.9-инчовите таблети от гамата да са първите устройства на Apple, които имат Mini LED дисплеи.

Потребителите ще могат да се възползват от по-високо качество на картината и по-добър контраст при елиминиране на възможността от прегаряне на OLED пикселите. Но хардуер ще гарантира скорост, която е сходна с Apple M1 процесора в последните версии на MacBook.

Специално внимание вероятно ще бъде обърнато на AirTags – умните стикери, които се очакват да улесняват откриването на изгубени вещи със софтуера Apple Find My.

Източник  Digital.bg