Instagram се подготвя за мащабни промени

Сподели

Instagram се подготвя за мащабни промени, които ще предложат нови функции и услуги. Те ще превърнат платформата в социална мрежа, която е конкурент на всички останали, а не е нишов продукт, съобщава CNBC.

„Вече не сме приложение за споделяне на квадратни снимки“, казва Адам Мосери, ръководител на Instagram.

Той казва, че платформата ще започне експерименти с видео. Ще има множество различни формати и идеи. „Ще видите да правим много неща и да експериментираме с разнообразни идеи в това пространство през следващите месеци“, казва Мосери.

Той дори посочва новите основни конкуренти на Instagram: „Нека сме честни, има много сериозна конкуренция в момента. TikTok е огромен, а YouTube е още по-голям и има още много други по-малки играчи с потенциал“, отбелязва Мосери.

Според него „хората очакват от Instagram да бъдат забавлявани и има сериозна конкуренция и какво още трябва да се направи. Трябва да приемем това, а то означава и промени“, допълва той.

Сред плановете са видео на цял екран, алгоритъм за препоръчване на клипове, включително и от профили, които потребителите не следват. Ще има повече забавни видеа и гледането им през мобилно устройство ще е приоритет. Промените ще започнат да стават факт през следващите месеци, но Мосери не дава подробности дали те ще са масови за всички потребители или ще се тестват постепенно с ограничен брой хора.

Източник Vesti.bg

Снимка Pixabay