Анджелина Джоли – четири неща,с които тя е помогнала света да стане едно по добро място.

Сподели

Актрисата Анджелина Джоли е позната с таланта си, с благотворителността си, една от модните икони, подрежда се в класациите за най-красивите и сексапилни жени в света. Нейните черти се смятат за уникални.

1. Джоли дарява 200 000 долара на фонда на 15 годишната Малала Юсуфзай за популяризиране правата на жените за образование в Пакистан, след като тийнейджърката преживява брутална атака на талибаните,които се опитали да я убият като я прострелват в главата.. По същото време Джоли обявява, че е открила основно момичешко училище в Афганистан извън Кабул. Печалбите от нейната колекция бижута „Стилът на Джоли“ отиват за изграждане на повече училища по целия свят.

2. След като прекарва Коледа в дивата природа на Намибия, Джоли дарява огромните 2 милиона долара на фондация за работата им в подкрепа на опазването на земята и опазването на дивата природа в района.

3. Джоли и Пит даряват 500 000 долара,за възстановяването на град Джоплин в щата Мисури, след като 30 процента от сградите бяха разрушени и 150 души бяха убити от торнадо през 2011 г. Двойката също дари 1 милион долара след земетресението в Хаити. Те бяха домакини на благотворителна вечеря в Тони Хамптънс, за да съберат средства за жертвите, които все още се нуждаят от жилище години след урагана Катрина.

4. Джоли е посетила десетки страни и бежански лагери, откакто започва да работи с Върховния комисар на ООН през 2001 г. Преди няколко години в Рогатица, Босна е открита жилищна сграда носеща името на Джоли „Вила Анджелина“ финансирана от Сащ. Построена е за бежaнците от войната в Босна и Херцеговина 1992-1995г. Респект пред човечността на такива хора.

Източник facebook

Още:

Тайни срещи в ЦРУ и разговори с MI 6 може би доказват, че Анджелина Джоли е шпионин