Как да си приготвим сок

Как да си приготвим сок

Портокаловият сок е напитка, която може да си направите в домашни условия.Тази напитка може да си я направите по два начина чрез изстискване на пресни плодове или от концентрат чрез добавяне на вода.

Години наред портокаловата напитка имаше роля като „здравословен еликсир” в Америка.

Портокаловият сок, които е направен от пресни плодове има по-кратък срок на годност, но е много по-полезен,цветът може да бъде от жълт до оранжев и е с голяма гъстота.

В портокаловия сок се съдържат много витамини като витамин С, калий и фолиева киселина.

Прясно изтискания сок е препоръчителен за консумация за черния дроб, белите дробове, кожата, ставни заболявания и анемия.

Напитката е много полезна за хора с висока киселинност на стомашния сок – гастрит или язда на стомаха и дванадесетопръстника.

При консумирането на плодовия сок трябва да се знае, че в състава му има много плодова захар, употребата му в големи количества може да довете до затлъстяване или диабет.

Препоръчително е да се консумира в рамките на една седмица от три до шест чаши 150-200 мл.

Може да си пригответе и чай от портокалови кори, които помага за кръвоспиращото действие за маточни кръвотечение и менструация. В портокаловата кора има съдържане на витамин Р.

Продукти:

700 мл топла вода

2 портокала

3 мандарини

1 лимон

3-4 супени лъжици мед

500 мл газирана вода

След като сте измили плодовете, настържете корите им – горния жълт слой. След това ги изтискайте, внимавайте да не попадне нищо от бялата част, защото напитката Ви ще придобие горчив вкус.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *