Знаете ли как се разделят Напитките – добри или лоши?

Сподели

Важно е доброто поддържане на хидратацията на организма, за да се чувствате добре. Кои са най-добрите напитки? Кои напитки трябва да се избягват?

Съвет: Приемайте повече водата. Независимо дали е газирана, тя няма въглехидрати и утолява жаждата. Ако имате главоболие добави към водата малко сол

Друг добър избор са чай или кафе, но без захар! Понякога чаша вино също е добър избор.

Този визуален наръчник описва най-добрите и най-лошите напитки:


Числата са грамовете нетни въглехидрати в една чаша или бутилка,  например в размера, който се сервира в ресторантите.

За кафето или чая само една чаена лъжичка захар  е 4 грама въглехидрати. Добре е да си пиете кафето с домашна сметана или с бучка масло.

Размерът има значение

Размерът има значение

Пиенето на  безалкохолна напитка  не е добра идея, но размерът наистина има значение. Голяма бутилка ( 1 литър или повече) има повече въглехидрати.

Ако имате диабет или инсулинова резистентност, препоръчително е да се избягват всички захарни безалкохолни напитки, за да запазите нивата на кръвната глюкоза стабилни и нивата на инсулина ниски.

Сода – да или не?

През последните години се налага в обществата, че без калории или въглехидрати – по този начин да се заема огромен пазар по целия свят, насърчавайки идеята, че може да има напитка със сладка захар без никакви вреди и последици от истинската захар. Уви, това не е така.

Много напитки са с изкуствени подсладители като аспартам, сукралоза, ацесулфам К или рафинирана стевия, тези напитки, които са диетични  не са толкова полезни за продължително отслабване или подобрено здраве.

Теза напитка поддържа  апетита за сладък вкус и да пази зависимостта от захарта на организма. Действайки на същите сензори за вкус като истинска захар, те заличават способността да вкусят естествените вкусове и сладостта на истинската храна. Някои подсладители, като сукралозата, все още могат да причинят кръвна захар и инсулинов отговор и да допринесат за съхранението на мазнините .

Диетичните напитки са подкрепени от различни институти и проучвания, че са полезни за приемане за отслабване, но много често тези статистики и данни са от платени.

Проучване от 2017 г. установи, че голяма част от изследванията върху изкуствените подсладители са финансирани от индустрията и представляват конфликт на интереси.

Може да пиете сода отколкото да приемете друга захарна напитка. Препоръчително е да се намалят количествата на прием от сода, за да се подобри здравето и талията. 

Алкохолът – да или не?

Сухо червено и бяло вино е добре в умерени количества.

В бирата има  бирена мая, но добрата новина е, че има  нискокалорични бири, които могат да се консумират от време на време. Също като водка, джин или уиски може да се консумират, защото изобщо нямат въглехидрати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *