Какво ЗНАЕМ за Ретрограден Херон?

Сподели

Това е малка планета oткрита на 18 октомври 1977 г от астроном Чарлз Ковал обикаляща някъде между Уран и Сатурн. През 1978 г. Ковал предполага, че Хирон може да е комета. 

 Хирон е Ретрограден в Овен в периода между 15-ти юли и 19 декември 2021 година.

Tази малка планета е отговорнa за духовни рани, нашата способност да не продължим напред, травми, неспособни сме да си помогнем.

Хирон през 2021 година има специална роля да развива нашата интуиция и да лекува раните ни.

Хирон ( древногръцки. Χείρων , Хейрон; от χείρ «ръка») в гръцката и тесалийската митология е кентавър, което е наполовина човек, наполовина кон.

Това е съвместимо с двойствената природа на обекта астероид / комета. Toй се върти около Слънцето с период от около 50 години, орбитата му се намира между Сатурн и Уран.

Статусът на Хирон най-накрая е неопределен, астрономите се замислят: независимо дали става въпрос за малка планета, или планетоид, или кометно ядро.

Хирон в гръцката митология е просветен учител и лечител, произхождащ от един вид кентаври.

Митичните кентаври са живели сред природата, по склоновете на планината Пелион в Северна Гърция.

Той живееше в пещера като първобитен човек, но неговите философски мисли, мистични откровения, родени в това уединение, и ученията, които той проповядваше, далеч не бяха примитивни. Хирон беше мъдър и това беше практическа мъдрост и практическо приложение. Той беше известен билкар и му се доверяваше да обучава и възпитава великите герои-воини от класическата епоха, включително Ахил. Хирон обаче е най-известен като един от най-големите лечители на своето време; той беше учител на Ескулап, който по-късно стана полубог – покровител на изцелението.

Астролозите вярват, че откриването на планета се случва, когато човечеството е готово да получи радиацията си и в същото време става по-активно.

От откриването на небесното тяло на името на Хирон през 1977 г. признаците за присъствието на неговия архетип започват да се проявяват по най-забележимия начин в нашата култура и социален живот.

Например областта на алтернативната медицина, която включва акупунктура, масажна терапия, хомеопатия, билколечение, хиропрактика и много други дисциплини, е прераснала в огромна индустрия, откакто Хирон зае своето място в нощното небе. Неговото умение в билколечението е особено отбелязано в древногръцките литературни източници и въпреки че той не е митологично свързан с китайската практика на акупунктура, трябва да се помни, че в известен смисъл той може да се счита за покровител на всички традиционни методи на лечение, а акупунктурната терапия е точно такъв метод. Не всички астролози разпознават Хирон; но останалите го изучават внимателно.

Откриването на планетата променя не само съдбата на човечеството, но и характеристиките на знаците.

Източник и превод ppzs.ru