0 1 min 2 години
Сподели

Кофеинът е мощно лекарство. Кофеинът е най-психоактивното лекарство в света. Съществува вероятност да не може да започнете деня без чаша ароматно кафе или чаша кока-кола. Може не само да изпитвате удоволствие при приемане на двете напитки, но да сте и престрастени към тях.
Кофеинът има пряко въздействие върху централната нервна система, но и има незабавно действие при приемането му чувство на по-ясна мисъл и намаляване на умората. След приемането на голяма триада на кафеина – кафе , кола-кола и шоколад се повишава настроението и самочувствието, но така се стимулира освобождаването на захарта съхранявана в черния дроб.
Странични влияние:
– Консуматорите на кафе нерядко са нервни и дори нерядко треперят.
– С годините ежедневно пиенето на кафе води до акумулиране на кофеин, а големи количества се натрупват в мастната тъкан.
– Любителите на кафе имат симптоми типични от отказ за наркотици, когато преминават на напитка без кофеин.
– Коефеитът може да лиши организма от В-витамините, витамин С, калий,цинк и други минерали.

– Приемането на любителите от 5 чаши дневно вероятността от сърдечна слабост е с 50% от тези, които не приемат напитка с тази съставка.
– Кофенизмът е споменат в списание на Американската медицинска асоциация като болест характерна със симптомите: раздразнимост, безсъние, загуба на апетит, отслабване, зачервяване, тръпки и ниска температура.
Колко е количеството кофеин приема организма?
Приемането на кафе в една чаша от 340 гр. е 66.00 мг. Нес-кафе 110.0 мг. Кафе Еспресо 146.0 мл.
Кока-колата е 64.7 мл. Шотланското уиски е 54.7 мл. Пепси кола е 43.1 мл.

Снимка

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *