Кои са предимствата на суперхраните – мед и канела?

Сподели

Канелата и медът се използват от древни времена в подкрепа на човешкото здраве и красота. Медът има богата история, датираща от древногръцки, римски,  египетски текстове, докато канелата се използва в китайската  народна медицина повече от 2000 години.

Знаем, че поотделно и канелата, и медът притежават мощни терапевтични свойства. Ами когато ги използвате заедно? Ако едното е добро само по себе си, означава ли това, че двете комбинирани могат да бъдат още по-полезни?

Как медът и канелата работят заедно

Медът и канелата притежават мощни антимикробни, противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Ето защо те са били използвани в древната медицина за облекчаване на множество здравословни състояния.

Причините, поради които тези две суперхрани създават толкова мощен ефект върху тялото, са различни, но като цяло се съсредоточават върху способността им да контролират възпалението, да се борят със свободните радикали и да стимулират имунната функция.

Топ 7 ползи от мед и канела

  • Борба с алергиите
  • Подобрете симптомите на диабет
  • Борба с акне и кожни инфекции
  • Облекчете често срещаните настинки и други проблеми с дишането
  • Успокойте храносмилателните проблеми
  • Повишаване на енергията
  • Лекувайте гингивит и пародонтоза

Как да използваме мед и канела заедно

Един от най-лесните начини да използвате мед и канела за укрепване на здравето си е просто да комбинирате половин чаена лъжичка канела на прах с чаена лъжичка органичен суров мед и да поглъщате сместа веднъж дневно.

Рискове и странични ефекти

Канелата и медът са безопасни за вътрешна и локална употреба, но както всички храни, някои хора могат да реагират неблагоприятно. Ако имате дразнене на кожата, болки в стомаха, изпотяване, диария или гадене след употреба на канела или мед, спрете да ги приемате веднага.