Кой е Кирил Петков – икономист, предприемач, служебен икономически министър и …

Сподели

▶️ Кой е Кирил Петков❓

Той е служебен икономически министър.

Български икономист и предприемач.

Завършва финанси в университета на Британска Колумбия във Ванкувър и магистратура по Бизнес администрация в Харвардския университет, където е класиран в горните 10% на неговия випуск.

Преди да стигне до уникалния си продукт Кирил Петков се е занимавал с екопроекти,  с бизнес с недвижими имоти, бил е преподавател в СУ, учил е ядрена физика.

Българинът, който откри полезна бактерия в бялото кокиче

Той създава пробиотик, който е базиран на българския щам на „Лактобацилус Булгарикус”, култивиран не в млякото, а в морковен сок. Продуктът е изключително популярен в САЩ, Канада, Франция, Англия, Австрия, Япония и Румъния.

Управител е на ПроВиотик АД – българска фирма, която успява да се реализира успешно на американския, европейския и азиатския пазар, чрез създаване на иновативни био продукти в координация с български и световни учени.

Продуктът става изключително популярен и дори една от най-уважаваните и влиятелни телевизионни водещи Опра Уинфри и е в топ 20 на продуктите, които ползва.

“Бяхме много горди от това, защото даже не сме платили за тази огромна реклама – тя просто стана почитател на продукта”, посочва Кирил.

Създадена е Facebook група, която се казва Кирил Петков за Министър-Председател на Република България наброяваща над 92 000 последователи.

Снимка Facebook