Skip to content

Кой е Новият директор на НАП – Румен Спецов?

Сподели

В социалните мрежи за минути обиколи преди дни снимките и името на Румен Спецов.

Той е най-новият директор на НАП, единственият данъчен инспектор у нас, който едновременно е експерт в борбата с данъчни измами, в културизма и в здравословното хранене.
Тази интересна личност е 42 годишния  Румен Спецов.

Спецов има над 10-годишен професионален опит в Приходната агенция – експерт в анализа на бизнес секторите и определяне на риска от неспазване на данъчното законодателство и защита на икономическата сигурност.

Завършил е Стопанската академия „Д.А. Ценов“ – Свищов, със специалности „Икономика и търговия“ и „Вътрешен финансов контрол“, както и Академията на Министерството на вътрешните работи със специалност „Защита на националната сигурност“.

В професионалното си портфолио има 14 години стаж в системата на НАП, където заема различни отговорни постове. В периода 2009 г. – 2015 г. е работил в Централното управление на НАП, а от 2001 г. до 2006 г. е работил в Териториална дирекция на НАП – Добрич.

Освен като финансист обаче Спецов е и успешен спортист. Той е многократен шампион по културизъм с над 20-годишен стаж в спорта. Участва на множество турнири в България, където се класира в челната тройка на категория до 100 килограма. Вицерепубликански шампион е през 2009 г., 2014 г. и 2015 г. Републикански шампион по културизъм за ветерани е през 2014 г. и 2015 г. Подпомага активно подготовката на състезатели в различни категории, класирали се на призови места в България и чужбина. Той е лицензиран съдия към Българска федерация по културизъм и фитнес. Познат е и като един от тримата треньори в първото фитнес реалити „Супер промяна 2“.

Аз се занимавам със състезателен спорт още от първи клас, а първата си републиканска титла извоювах в трети клас. Тренировките с тежести винаги са били част от моя живот. Разбира се, киното и екшън героите като Ван Дам, Сталоун и Арнолд са ме накарали в младежките си години да мечтая и аз да имам такива мускули. Състезателната сцена беше логичното продължение на всички тези години тренировки, без значение с какво се занимавах. Да, работил съм в данъчната администрация доста време, но това никога не ме е спирало да спазвам режимите си и да се подготвям за състезание, казва в интервю пред „Паркетсенс“ преди няколко години новият директор на приходната агенция.

Експерт и в здравословното хранене

Като лицензиран съдия към Българска федерация по културизъм и фитнес и един от тримата треньори в първото фитнес риалити, излъчвано по БНТ HD – „Супер Промяна 2“, Румен Спецов дава съвети за здравословно отслабване.

Ето какво разкрива той пред „Жената днес“:

Дамите преди всичко трябва да осъзнаят, че за да отслабнат, трябва да спрат да гладуват и да започнат да се хранят. На второ място – трябва да пият вода и да започнат да спортуват – поне 3 пъти в седмицата. Гладът не е добър приятел, с глад можете преди всичко да се разболеете. За пълноценно намаляване на теглото, както и за поддържане на постигнати мечтани килограми водеща е ролята на хранителния режим. Той трябва да включва разнообразни храни в неголеми порции, разпределени в 4-5 хранения през деня. Не препоръчвам резки и драстични смени на количествата приета храна – дайте си достатъчно време за промени, за да могат всички процеси в тялото да стават плавно и без стрес за организма. Движете се и бъдете активни. Всякаква спортна активност е препоръчителна – ходене в градски условия, в планината, фитнес, каране на колело, плуване и т.н.

Източник Dir.bg

© За теб 2021