Колко прегръдки са нужни на ден на човек?

Сподели

Прегръдките са толкова различни, че хората по целия свят ги използват, за да изразят всичко – от радост и обич до тъга и отчаяние.

По време на социални, емоционални и психически сътресения хората търсят комфорта и социалните връзки, които дават прегръдките.

Някои хора дори вярват, че прегръдката е в основата на човечеството, тъй като тя има способността да надхвърля расата, религията, пола и възрастта. 

Всъщност да си професионален гушкач е законна работа.

Професионалните гушкачи  осигуряват обезщетения за прегръдка на хората през всички различни точки от живота им. Например, някои се специализират в използването на тази сензорна терапия при недоносени бебета в интензивни отделения за новородени.

Други специалисти по прегръдка  се фокусират върху ситуации на домове за възрастни хора или болници, докато други са на разположение за наемане от всеки, който се нуждае от човешко докосване.

По подобен начин Кен Нуадике младши, активист за мир и основател на проекта „ Безплатни прегръдки“ , присъства на митинги и протести за разпространение на любов и състрадание . 

По време на протестите през 2016 г. в Шарлот, носеше тениска с „безплатни прегръдки“ и поделя прегръдки по време на бунтове, протести и интензивни емоции.

Колко прегръдки на ден са необходими на човек? Въпреки че не е технически доказано от науката, покойният психотерапевт Вирджиния Сатир веднъж каза:

„Имаме нужда от четири прегръдки на ден, за да оцелеем. Имаме нужда от осем прегръдки на ден за поддръжка. Нуждаем се от 12 прегръдки на ден за растеж. “

Въпреки че тези цифри не са точна наука, това предполага, че вероятно всички можем да издържим (и да получим) повече прегръдки всеки ден. Има доста голям брой изследвания, доказващи важността на прегръдките и физическия контакт.

Важно е не само количеството прегръдки, които давате или получавате за един ден, но и времето, което прегръдката трае. Докато средната продължителност на прегръдката е около три секунди, някои изследователи предполагат, че по-дългите прегръдки, продължаващи 20 секунди или повече, са още по-терапевтични за тялото и ума.