Днес, 7 февруари, е рождения ден на Любомир Нейков

Сподели

Любомир Иванов Нейков е български актьор, роден на 7 февруари 1972 г. в Червен бряг.

Завършва Техникум по електротехника в Червен бряг, а след това НАТФИЗ през 1998 г. в класа по куклено актьорско майсторство на проф. Румен Рачев.

От 1998 до 2006 Любомир Нейков работи в „Шоуто на Слави“ и в театрална формация Мелпомена. В „Шоуто на Слави“ Любо играе в много скечове като измислени герои (като Ем Си Фараона), така и като имитатор на съществуващи личности (Бойко Борисов, Иван Костов и др.) – мъже и жени. От септември 2006 г. вече не работи в „Шоуто на Слави“, а от 2007 заедно с Христо Гърбов, Руслан Мъйнов и Кръстю Лафазанов правят предаването „Комиците“.

През 2004 г. дава гласа си за българския дублаж на филма „Гарфилд“, с премиера в България на 27 август същата година, където озвучава едноименния герой, а също така и за продължението „Гарфилд 2“, което излиза в България на 25 август 2006 г.

Крилати фрази: „Си праа, кот си искам“, „На колене-е-е!“ и други.
През 2008 г. купува целия реквизит, албуми със снимки, костюми и касети със записи от представления на илюзиониста Орфи.

От 1998 е семеен. На 20 февруари 2011 г.се ражда първата му дъщеря Анна.

Значими роли прави в „Столичани в повече“, където играе Кмета Рангел Чеканов, и в „Мисия Лондон“ – Коста Бачваров, готвач в посолството. 

Източник Е-ЗдравеЙ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *