Малки радости за стопаните на котки

Сподели

Котката може да внесе безусловна любов и приятелство в живота на стопанина си. Наличието на котешки приятел може да помогне в облекчаване на стреса и подобряване на здравето на сърцето.

Котката има способността едновременно да успокои нервната система и да осигури забавление с  игри.

Въпреки че котките са независими животни, те също са много привързани към собствениците си и хората, на които имат доверие.

Защо котките са чудесни домашни любимци

Много хора се радват на котешки приятелства:

  • Котките са с малка поддръжка. Най-примамливото качество на котките е, че те имат по-малка поддръжка и струват по-малко от кучетата, които се нуждаят от разходки, обучение, често трябват повече играчки и внимание. Котките също са идеални за апартаменти или градски живот. Те не се нуждаят от тонове пространство, за да играят и изследват – прокарването в кътчетата на вашата кухня ще ги задържи с часове.
  • Те са тихи. Котките са склонни да мяукат, когато са гладни, но рядко трябва да се притеснявате, че котка, молеща за внимание, може да събужда или отвлича вниманието. Това ги превръща в идеален домашен любимец, ако работите от вкъщи.
  • Те са независими. Котка ще бъде до вас, когато имате нужда от тях, но те също са напълно умели да се забавляват сами. Повечето не се нуждаят – или искат – от постоянно внимание.
  • Те пазят къщата от вредители. Вероятно вече знаете, че котките обичат да ловуват гризачи. Но те също така са и естествени убийци на насекоми, предлагайки онзи вид домакинска защита, каквито са мухите. Много котки обичат да унищожават – домашни мухи и паяци, почти сякаш им се плаща за това.
  • Те имат дълъг живот. Най-трудният етап от притежаването на домашни любимци е раздялата с любимия спътник . Въпреки че все още е вероятно да надживеете котка, по-дългият им живот означава, че ще имате повече време с тях – всъщност до 20 години.