Марио Бакалов пилота, който кара най-големия пътнически самолет в света, ще се жени

Сподели
Най-известният роден пилот Марио Бакалов ще се жени!
Българинът, който кара най-големия пътнически самолет в света.
Марио има връзка с Мария Дамянова от 6 години, която в началото пазят в тайна. На Коледа пада на коляно пред нея с пръстен в ръка. Решили са да си кажат „да“ това лято в Созопол. Приказното събитие е планувано за 15 август.
В момента двамата живеят във Франкфурт, заедно със сина на бъдещата булка, когото Марио приема като собствено дете.
Марио Бакалов е български пилот, мотивационен лектор и инициатор на проекти. На 16.10.2016 г. той приземява за първи път най-големия пътнически самолет в света Airbus A-380 в София и така влиза в авиационната история на България.
Роден е през май 1980 г. в Берлин. В края на 2000 г., Марио е приет в авиационната академия на Lufthansa и започва обучението си за пилот, което се провежда в Бремен (Германия) и Финикс (Aризона, САЩ). След успешно лицензиране, Марио лети първо като стюард на Boeing В747. През лятото на 2004 г. детската мечта се превръща в реалност: Марио става първи офицер на Airbus A-320.
На 16.10.2016 след дълга подготовка Марио Бакалов и неговият екипаж кацат с А-380 в София с демонстрационен полет и придружени от 3 самолета МиГ 29 на ВВС. Хиляди се събират на и около летище София, за да наблюдават кацането и 3 часа по-късно излитането на самолета гигант.