Международeн ден на снежния човек

Международeн ден на снежния човек

На 18 януари е Международния ден на снежния човек. Германският колекционер Корнелиус Граетц е има идея да се отбелязва този специален ден за ледената скултура. Датата 18 е избрана, защото единицата символизира метлата, а осмицата – тялото на снежния човек.
Легендата, която се разказва за първият снежен човек е направен на 7 януари 1809 г от Вернън Н. Пол и неговата 9-годишна дъщеря Йети в Ю Клер, Уисконсин. Пол е обяснил на малката си дъщеря, че снежният човек е да държи надалеч елфите, който взимали коледните подаръци.

Снежният човек се съсътои от три части, които представляват три големи топки от сняг различни по големина, едната служи за основа, след това втората топка служи за гърди и корем, а последната за глава. За ръце се използват клони, държи лопата или метла. Очите му са от въглени, носът му е от морков, за уста се използват малки камъчета. На главата му се поставя шапка,а около врата му шал.

Днес снежният човек е символ и се свързва с Коледните празници и Нова година. Традиционно той не се свързва само на ваканционния сезон, но и на целия зимен сезон. Снежният човек е в коледната украса, изобразен е на съдове, дрехи и бижута. Образът на снежния човек предизвиква чувство на щастие, радост и чистота.

Източник: За теб

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *