Пето място за Георги Вангелов при дебюта му на Олимпийски игри

Сподели
more

Единственият представител на България в свободната борба при мъжете – Георги Вангелов, не успя да се окичи с бронзов медал при дебюта си на Летни олимпийски игри. 28-годишният ни национал загуби с 1:5 от Нурислам Санаев от Казахстан и така завършва на пето място в крайното класиране при 57-килограмовите.

Нашенецът започна по-агресивно срещата и пръв опита атака, но казакът успя да прибере левия си крак и не допусна влизане. Последваха минути на дебнене, които завършиха с леко пресилено предупреждение за пасивност за Георги, в което той не успя да запише точка и така пръв на таблото светна Санаев.

БОК, Костадин Андонов, StartPhoto

Нурислам успя да се оттегли на почвиката с преднина от 3:0, след като в самия край на първия период успя да пробие защитата на Георги и да запише нови две точки.

Втората част не започна добре за нашенеца, който допусна нова успешна атака на противника, който поведе с 5:0. До края на частта Нурислам показа отлична защита, а единствената точка за родния борец дойде след наказание на казака.

Още

Георги Вангелов в Токио се класира на четвъртфиналите

Четвъртък все още може да донесе бронзов медал на България от борбата, стига Евелина Николова да спечели схватката си за третото място по-късно.

Така последните медали от Олимпийски игри за свободняците ни си остават бронзовите отличия на Радослав Великов и Кирил Терзиев от Игрите в Пекин през 2008-ма.

Снимка: БОК, Костадин Андонов, StartPhoto

Източник Boec.bg