Полезна ли е содата ?

Сподели

За какво се сещате, когато чуете думата „сода“? Със сигурно повечето се сещат за кулинарното приложение. Содата има доста други приложения – за разкрасяване, поддържане на тялото във форма.

Няколко приложения на содата извън ролята и като набухвател на десерти или тестени изделия.

Може да се използва за избелване на зъбите – добавя се малко сода към пастата за зъби. Содата е лек образна и помага за изчистване на зъбите. След втората седмица се забелязва, че цветът на зъбите се е променил – станали са по-светли и без петна по тях.

При кожни раздразнения се приготвя лек соден разтвор. В чаша с хладка вода се разтваря половин чаена лъжичка сода и от този разтвор се нанася върху проблемното място.

Содата помага и при пъпки на лицето – маска със сода. Необходими продукти: 3 л. брашно с 1 ч.л. сода и се добавя вода. Получената смес се нанася върху пъпките да подейства 15-20 минути. След това изплакнете със соден тоник – 300 мл. вода се разтваря в нея 1/2 ч.л. сода.

Содата помощник и за косата – содата се добавя към шампоана и втрива в скалпа и по дължина хубаво. Измива се обилно. Този смес може да се използва веднъж седмино. Содата заздравява косъма и предажа блясък на косата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.