ПЛАШЕЩИ Последни Селфита на Хора Преди Тяхното Изчезване

Сподели

В наши дни селфи снимките са станали толкова обичaйно явление , че дори не мислим за това. Ние просто изкарваме телефона си, правим снимка и отново го прибираме.

Но някой от вас замислял ли са е, че направеното от вас селфи, може да бъде последната ви снимка през живота?

Така е било и с тези хора, които са направили селфи или видеоклипове, преди да изчезнат завинаги.

Просто си помислете, снимате се преди да изчезнете.

Голям процент от хората, които изчезват никога не успяват да ги намерят.

1. Андрю Макаули

Той е плавал с лодка в морето, спасителите са открили цифров фотоапарат само с една негова снимка.

Предполага се, че Макаули е починал между 9 и 12 Февруари през 2007г. Той е бил австралийски алпинист и е обичал да плава с каяк.

Предполага се, че е починал след изчезването му в морето 1

Целта на Макаули е била да пресече Тасманско море на едноместен стандартен каяк, и първият опит му е бил неуспешен.

Вторият опит на Макаули стартира на 11 януари 2007 г. австралийският пътешественик отплава с каяк от остров Тасмания с намерение да пресече Тасманово море и да достигне бреговете на Нова Зеландия, тоест да преодолее разстояние от 1600 километра.

В четвъртък, 8 февруари, той съобщава, че ще бъде на брега в неделя 9 часа сутринта, на следващият ден, когато той е бил само на 56 километра от своята цел Бреговата охрана на Нова Зеландия е уловила слаб сигнал за бедствие.

След няколко дни на пуст преобърнат каяк спасителната група е намерила цифров фотоапарат със снимка на Макаули, въпреки, че спасителната група е положила максимални усилия, но за съжаление Макаули не е бил намерен.

Също така, той е заснел последен видеоклип, чуйте му последните думи.

Също така е намерена втора карта с памет, в която е имало негови видеозаписи с част от екипажа си.

2. Момичето е направило това селфи точно преди среща

24 годишното момиче Сидни Лоув от Небраск е изчезнала след среща с човек с който се е запознал в Тиндър.

А за планираната среща, момичето е разказала в една от популярните социални мрежи, даже е качила селфи, и за това веднага нейните приятели са започнали да се притесняват.

Престъпниците са се оказали 23 годишната Бейли и 51 годишната Обри.

Те са подмамили момичето за среща, Бейли и Обри не са отричали убийството, но те са утвърждавали, че са го извършили по невнимателност.

Един важен факт е спирал детектива да повярват на тази версия, а именно инструмента. Бейли и Обри са купили инструмента точно преди срещата им с Сидни Лоув което е означавало, че атаката към нея е била планирана.

3. Тимати Пицзен

През 2011 година в САЩ е изчезнало 11 годишното момче на име Тимати Пицзен, последният път са го видели на 13 Май в Уисконсин, където го е докарала неговата майка Еми.

2 дни преди инцидента майка му го взема по-рано от училище заради семейни проблеми,
и го отвежда извън Чикаго, където са и живеели, след което майка му е решила да го закара на зоопарк и аквапарк, на следващият ден Еми е сложила край на живота си.

Били са намерени записки в чантата й, където тя е писала, че за Тимати ще се грижат други хора, и че него никога няма да го намерят.

След активно търсене от страна на бащата и роднини му не са донесли резултат.

Ето последните кадри, които са заснети точно преди изчезването.

Тимати и майка му от камерите за видеонаблюдение от хотела, в който тя си слага край на живота.

3 април 2019 година полицаи от Кентъки са информирани, че в града е намерено 14 годишно момче, което е твърдяло, че той е Тимати Пидзен. Жителите на града са забелязали неспокойното момче, той им е разказал, че е бягал 2 часа и че има страшни болки в стомаха.

По негови думи, той е бягал от своите похитители, които са го държали дълги години, съгласно полицейските документи, това са били двама бели мъже, приличащи на бодибилдъри, момчето е описало техният автомобил на полицаите, също така е споделил, че похитителите са отседнали в някой от съседните хотели.

В разследването са участвали полицейски служители, също така и фбр.

На 5 април става известно, че момчето, което е твърдяло, че е Тимати Пидзен, не се е оказал той, съгласно ДНК теста.

Това е било Брайън Майкъл, който не веднъж е осъждан, съответно Тимати Пидзен и до ден днешен не могат да го намерят.

4. Гари бокс

Ню Йорк, Джастин Бокс до ден днешен не е научил как е починал синът му през 11 Септември 2001г. но необичайната находка, която той е намерил е успяла да му даде възможност да погледне последните часове от живота на синът му.

Гари, който тогава е бил на 35 години, от 5 години е работел като пожарникар в Бруклин, в деня на нападението той не е успял да поговори с баща си, неговото тяло и до ден днешен не може да бъде намерено, затова ситуацията с Гари е останала загадка.

11 Септември 2009г. сестрата на Гари е била в Ню Йорк и на този ден я спират полицаи, като са я попитали, дали търси някой човек конкретно, тя е споделила за брат си Гери, полицаите са започнали да показват снимка на Гари навсякъде и да го издирват.

При издирването, полицаите са установили, че Брайън Билчър, който е бил негов колега, също е изчезнал на 11 Септември 2009г.

Това откритие е мотивирало бащата на Гари да се потопи още повече в детайлите и да търси още доказателства, понеже е имало възможност на показаната снимка да не е неговият син.

Той успява да вземе по подробна информация от националният музей и от сайта на Монреал, който сайт е позволявало на потребителите да качват снимки и видеоклипове свързани със събитието на 11 Септември.

Един ден след 5 часа вечерта, бащата му изморен както психически, така и физически е заспал, на следващата сутрин жена му Хелън го е извикала във всекидневната, когато той е закусвал.

Тя му е показала снимка на пожарникар, който е бягал през Бруклинският батериен тунел до близките кули, в околността е имало много автомобили чакащи в трафика. И ДА, това е бил Гари.

Стремейки се да получи повече отговори, бащата на Гари се свързал с националният музей и с мемориала от 11 септември, опитващ се да намери фотографът заснел снимката.

След няколко месеца, музея е дала електронната поща на авторът, който е изпратил снимката, и това се е оказал Ерик Тройсън, Датски бизнесмен, който е бил в трафика през това време

Стоейки в тунела при падането на първият самолет, фотографът не е подозирал какво се случва навън, след което по тунела са започнали да се чуват сирените на пожарните, внезапно един автомобил със спукана гума е блокирало движението, част от по-големите пожарни са закъсали, за това пожарникарите са потеглили пешком между колите и един от тях е бил Гари Бокс.

5. Това е очарователната снимка на Уилям Трилър, 3 годишното момче, което е изчезнало през 2014 година, това е неговата последна снимка, тя е направена точно преди неговото изчезване, на която снимка той е с костюм на спайдърмен.

11 Септември 2004г. Уилям Трилър, заедно със своите родители е пътувал от Sidney до New West на гости при баба си.

между 10 и 10:30ч. Уилям и сестра му са играли криеница на задният двор на къщата, в това време майката и баба му са били навън и са ги наблюдавали. Майката е оставила сина си буквално за 10 минути, след което силно се е притеснила понеже Уилям не е издавал никакви звуци, тя е излязла на двора и е забелязала, че той не е там, започнала да го издирва навсякъде, но не е успяла, притеснена, тя е звъннала на полицията за да съобщи за изчезването на Уилям, след което е започнало дългото, мъчително издирване.

По думите на майка му, последните й спомени са били, че той е имитирал звуци на тигър, когато е бягал покрай къщата, след което е настъпила тишина и изведнъж изчезнал.

Голям брой полицаи са се заели да търсят малкото момче, също са били задействани специално обучени хора с огромен опит по търсене на изгубени деца.

Използвали са се служебни кучета, колкото и да е странно в първите 5 дни полицаите са нямали никакъв ефект, само подозрителни паркирани автомобили на пътя, които са водели към къщата на Уилям.

Всички служители са се борили за да намерят някакъв малък детайл или логика свързано с изчезването на Уилям, но полицаите са започнали да вярват, че най-вероятно той е отвлечен, над 600 човека са били разпитвани като подозрителни личности.

12 Септември 2016 година е била обявена награда от 1 милион долар за Уилям, това е най-високата награда предлагана за намиране на човек в New West. Въпреки всичките усилия на полицията, никой не е успял да разбере как е отвлечен Уилям, и съответствено,  до ден днешен не са успели да го намерят.

6. Кейли Лаудър
30 годишната Кейли е изчезнала на 7 септември 2014 година, всички необясними събития, които са се случили сутринта са плашещи.

Тя е звъннала на полицията и е заявила, че току-що е влязъл крадец в къщата й и че тя подозира, че той все още е в там, тя е съобщила, че не е видяла никого, но е чула как крадецът преговарял с някого, по време на разговора с полицията, тя паралелно е крещяла на крадеца ,,Излез от къщата“  , полицията е дошла, но не е успяла да открие никакви улики от насилствено влизане в къщата.

По-късно през деня камерите за видеонаблюдение са заснели как Кейли разхожда кучето си без обувки, на записите се вижда как тя говори сама със себе си. Вечерта в 19:00ч. Кейли е започнала да бяга от някой – тя е оставила кучето си, ключовете и незаключеният си автомобил. Майка й е споделила, че е говорила с нея по-рано през деня, но не е забелязала нищо странно в нея, семейството е наело частен детектив за да може да я намерят, и до ден днешен няма новини по случая, семейството мисли, че това е убийство, тъй като Кейли никога не е имала психични проблеми, и това поведение от видеоклипа е много странно и подозрително, и най-странното е, че един ден преди да изчезне тя е звъняла на полицията, а нея никой не я е заплашвал.

Източник и снимка Ayhan Infire