Предмети направени от злато

Сподели
  1. Риза

Покойният индийски бизнесмен Дата Пхуге от Пуна нашумява в началото на 2013 г., когато си купува риза, направена от над 3 килограма злато и оценена на 250 000 долара. Човекът явно е искал да блесне сред обществото.

2. Коледно дърво

Дърво от масивно злато допълва коледната украса на голям бижутериен  магазин в Токио през ноември 2016 година. Дървото с височина 2,4 метра и тежина около 12 килограма е дело на японския бижутер Гиндза Танака, който е и собственик на магазина.  Стойността му възлиза на почти 2 милиона долара.

3. Златна монета с лика на кралица Елизабет ІІ

Изсечена в монетния двор на Пърт, Австралия, през 2011 година, тази възпоменателна монета тежи 1 тон. Монетата е с диаметър 80 сантиметра и дебелина 12 см и е направена е от 99.99 процента чисто злато. Смята се, че стойността й е около 55 милиона щатски долара.

4. Маска на Дарт Вейдър

Маската на популярния герой от „Междузвездни войни“ е изработена от чисто злато и тежи 15 килограма. Представена е в бижутерската къща „Танака Кикиндзоку“ в Токио през април 2017 година.

5. Топка за крикет

През ноември 2004 г. в един бижутериен магазин в Мелбърн, Австралия, е изложен умален модел на топка за крикет, изработен от 18-каратово злато. Топката е украсена с 2704 диаманта.  Смята се, че това бижутерийно изделие, направено в Шри Ланка, е единствено по рода си в целия свят.

 6. Сладолед „Сънди“.

Леденото лакомство, наречено „Frrrozen Haute Chocolate,“ се предлага в нюйоркския ресторант Serendipity 3 . Поръсено е с 5 грама 23-каратово ядивно злато и се сервира в купичка, украсена с диаманти. С цената си от 25 000 долара то е обявено от „Световни рекорди на Гинес“ за най-скъпия десерт на света през 2007 година. Наздраве! Да не се задавите само!

7. Инвалидна количка

Лари Флинт, издател на порнографското списание „Хъслър“, се придвижва в позлатена инвалидна количка по улиците на Лос Анджелис през октомври 2003 година. Ексцентричният мултимилионер е парализиран от кръста надолу вследствие на неуспешен опит за покушение срещу него през 1978 г.

8. Цигулка

Златна цигулка с тежина 14 килограма е забелязана в токийската бижутерийна къща „Танака“ през септември 2015 година. Инструментът, изработен от Гиндза Танака, е точно копие на цигулката Yamaha’s YVN500S, вдъхновена от Страдивариус.

9. Тоалетна

Масивна тоалетна чиния от чисто злато, инкрустирана с диаманти, е показана през февруари 2005 година в Хонконг.

10. Сирене

Сиренето „Стилтън“, посипано с люспи ядивно злато и златна течност, е показано за първи път в Лестършир, Англия, през ноември 2011 година. Да ти се свиди да го хапнеш!

11. Тоалетна хартия

Луксозна тоалетна хартия с 24-каратови златни мотиви е представена на изложение за тъкани в германския град Графенау през март 2014 година. Всяко руло, щамповано със злато, е ръчно изработено и се продава за близо 250 долара. На това му се вика из-гъз-ица!

12. Шоколадово блокче

Един от най-скъпите шоколади,  Wispa Gold, е покрит с листове ядивно злато и увит в златна хартия. Специална партида от този шоколад е пусната в продажба през август 2009 година на цена над 1600 долара блокчето. Да ви е сладко!

13. Ковчег

Ковчегът е направен от солидно дърво и е покрит с 24-каратово злато. Цената му е 400 000 долара. Ковчегът е бил показан по време на Панаира за яхти Luxury & Yachts в италианския град Верона през февруари 2010 година.

14. Лимонада

Бутилка лимонада, напълнена с люспи от 24-каратово листово злато, е произведена през октомври 2010 година от „Elixia Faustin company“, Шампаньол, Франция. Най-скъпото разхлаждане през лятото.

15. Контактни лещи

Контактни лещи, изработени от злато и диаманти, са представени в Мумбай, Индия, през август 2011 година. На това му се вика да гледаш на света откъм светлата му страна.

Източник: Обекти

Снимка Shutterstock

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *