Призрачният Град със Замъци на Турция. (Видео)

Сподели

Как проект за 27 милиона щатски долара може да се провали и защо сега е замразен?
Това ли e турският дисниленд? ако да, то тогава защо е изоставен?

Днес в това видео ще разберете, историята на бурж ал бабас, една от най-големите тайни на Tурция.

Харесайте, коментирайте, споделяйте и не забравяйте да се абонирате за канала на Ayhan Infire с камбанка.

______

Звучи като приказката от 1001 нощ за Али Баба, изглежда като владение на Снежната кралица, може би и като мистериозно гробище – цяла долина от кулички сред заснежените планини на Анадола до красиво езеро, но си е реалност – Бурж Ал Бабас е една от големите тайни на Турция със своите 732 изоставени замъка.

Той е разположен на 300 000 квадратни метра, заради което е изсечена прекрасна гора, каквато се вижда в съседство.

Направени в стила на „Дисниленд”, те са чудесна празнична атракция и за децата.
Всъщност Бурж Ал Бабас е огромна провалена туристическа инвестиция. 732-те минизамъка всъщност са стаи и апартаменти за настаняване. класическите френски замъци стоят празни и не се използват, заприличвайки на призрачен град, след като предприемачът на имота Бурж ал Бабас натрупал дълг от 27 милиона долара, и е бил задължен да замрази проекта.
той не е преценил риска да строи толкова амбициозен проект в малко известната провинция Болу в подножието на Мудурну, но резултатът е призрачен град или по-точно курортен комплекс.

Пpeдcтaвeтe cи cцeнaтa: peдици oт eднaкви, вeличecтвeни cгpaди кaтo зaмъци, oгpaдeни oт xълмoвe и гopи.

Намиращият се между Истанбул и столицата на Турция, Анкара, в живописните планини на провинция Болу

Стотици къщи обаче са оставени на различни етапи на строителство, поради неотдавнашния крах на турската икономика, като лирата загуби 38 процента от стойността си спрямо долара през 2018 година. Много от малките замъци са изключително далеч от етапа на завършване и достигане на мига, в който клиентите, закупили имоти в комплекса ще могат да се настанят.

Идеята на проекта, който стартира през 2014 г., била да се създаде цял град от мини триетажни френски замъци в стил „шато“, всяко със собствени кули и впечатляваща мащабна класическа куполна сграда в основата на комплекса.

Ако развитието на обекта все пак продължи, в обекта  трябва да има джамия, търговски обекти, кина, ресторанти, детски кътове и дори конферентни зали. Освен това се очаква в имението да има различни спортни съоръжения от висок клас, аквапарк, турски бани, сауни и парни стаи.

Инвеститорът е успял да построи до 587 къщи, преди да фалира

Заместник-председателят на компанията отбелязва, че се надява строителството да може да бъде продължено в най-близко време, като обясни, че компанията трябва да продаде само 100 вили, за да изплати дълга. Според него сегашната стойност на проекта е 200 милиона долара.

Бypж Aл Бaбac (Вurј Аl Ваbаѕ) e жилищeн пpoeкт нa cтoйнocт $200 млн.

Твърди се, чe зaмъцитe ce пpoдaвaт зa $400 000 – $500 000. Идeятa билa имoтитe дa бъдaт paзгpaбeни oт бoгaти инвecтитopи oт Πepcийcĸия зaлив. Hяĸoи oт къщитe-пaлaти нaиcтинa ca пpoдaдeни, нo oттoгaвa мнoгo инвecтитopи ce изтeглят.

Cтpoитeлитe утoчнявaт, чe билo плaниpaнo дa нe ce дoпуcкa пpoмянa нa cгpaдитe, кoeтo дa oбяcнявa зaщo вcички ca eднaкви.
местните хора разказват, че амбициите на милионера, погребал огромна сума пари в призрачния курорт на духовете, били да направи „турската долина на Лоара” – отговорът на съседите на френските замъци по реката, които събират туристи от цял свят. Затова и решил архитектурата да бъде в същия стил с куличките и всичко останало. А се е превърнало в огромен провал За 27 000 000 долара. Всяко замъче има площ от 325 квадратни метра, разполага се на 3 етажа, с цилиндрична куличка на върха. Най-красивият имот е бил предвиден да бъде с изглед към изкуственото езеро в съседство. Преди банкрута на боса са били завършени 587 от сградите, като някои дори са били продадени на цени от 370 000 до 530 000 долара, а останалите е трябвало да работят на хотелиерски начала – също като нашите ваканционни комплекси по морето.