Разлика между фалшив емпат и истински …

Сподели

Вероятно сте чували някой да нарича себе си емпат и да се описва като прекалено чувствителен.

Но повечето хора, които използват този термин, са просто дупки, които се крият зад терминологията.

Eмоциите са голяма част от живота им, по-голяма, отколкото за другите хора, емоционалната им интелигентност е малко по-висока.

Ето как фалшивия емпат вижда света:Фалшива емпатия

Емпат:   Този, който има висока степен на чувствителност и грижа за чувствата на другите, до степен, че може да се превърне в проблем. Ако този емпат понякога се натъжава от предавания или снимки на изоставени животни или гладуващи деца. Хубаво е да  обърнете внимание, че един от най-честите признаци е съпричастен, и много отзивчив към ласкателството.

Социопат: Всеки, който наранява чувствата на емпатия, особено в контекста на романтична връзка. Примерите включват някой, който забрави годишнина, остави тоалетната седалка в неправилно положение, забрави да вземе нещо от магазина или  да му бъде напомнено да вземе нещо от магазина.

Психопат: Всеки, който наранява чувствата на емпатия, особено в контекста на разпада на романтична връзка. Симптомите включват различен вкус във филмите, телевизията или музиката, отколкото да забравяне да вземете нещо от магазина два пъти подред.

Нарцисист: Човек, за когото се грижат, не им обръща еднакво внимание и е по-фокусиран върху себе си. Едно просто взаимодействие с тях е емоционално изтощаващо, защото „Емпат“ инвестирал твърде много от себе си в „отношенията“, като дават всичко на другия човек и те злоупотребяват. Другият човек може просто да не се интересува толкова много или да не се чувства по същия начин.

Грижовни и загрижени: какви са съчувствията, когато изразяват негативни чувства.

Индиго деца: Потомството на емпат. Еволюирана душа, която се изразява свободно и не обича да бъде дисциплинирана.

Демоново дете: Потомството на социопат, нарцисист или психопат. От време на време може да изисква дисциплина. По своята същност по-нисък от Детето на Индиго.

Сатанен въплъщение: Същият този човек, след като сте живели с него / нея в продължение на шест месеца.

Ето как истинският емпат вижда света:

„Аз съм човек, подобно на всички останали. Не ме интересува кой сте, ако сте добър човек ще ми харесате. Ако не сте, няма да ви харесвам. Но всяко живо същество заслужава уважение, дори и тези, които най-много мразите.

Имате пълно право в целия свят да не ме харесвате, точно както аз имам всяко право в целия свят да не ви харесвате. Няма нужда да ви съдя, но понякога ще го направя и това е моят проблем.

Знам, че вие ​​сте само човек дълбоко в себе си и ви притеснява да се изправите срещу собствените си демони. Всички понякога го правим. Всички имаме недостатъци. И понякога можем да се разбираме и би било подходящо време. Дълбоко в себе си, зад цялото това бърборене и всички тези слоеве, ние всички се обичаме. Затова ни интересува.

Светът няма нужда от спестяване. Трябва да се научим как да живеем един с друг. Доколкото виждам, светът е наред за всяко друго живо същество, с изключение на нас. Така че може би има нещо нередно в начина, по който виждаме света, може би именно нашите демони ни заблуждават.

И да … Аз съм чувствителен и възприемам нещата повече от сърце, отколкото другите. Това е моят кон, не е нужно да се притеснявате за това. Научавам се да я карам. „

Източник Сonscious Reminder

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *