Седмицата започва с летни температури

Сподели

От вторник до четвъртък – есенни валежи

Седмицата започва с топло, дори горещо време. Облачността от запад ще се увеличава, но в повечето централни и източни райони слънчевите часове ще преобладават. Температурите в понеделник следобед ще се колебаят в летния диапазон между 29 и 34 градуса. Слаби превалявания са възможни във втората половина на деня в някои части на Западна България, най-вече около планините.

 

Вторник и сряда горещото време ще се ограничи само около Черноморието и на Югоизток, тъй като от запад ще започне захлаждане с есенни валежи. Ще нахлува по-хладен въздух, с който ще превалява от вторник до четвъртък. Вятърът ще е особено силен в четвъртък в Дунавската равнина.

 

 

До края на работната седмица нестабилността в атмосферата ще отстъпи в източна посока. Валежите ще спрат и ще се установи слънчево време с дневни температури около 25 градуса.

Около Черноморието слаби превалявания се очакват след средата на седмицата – с най-голяма вероятност в четвъртък. Температурите в най-топлата част на денонощието в понеделник и вторник ще са високи (27-30 градуса), към сряда-четвъртък ще паднат с няколко градуса. Вълнението на морето ще е сравнително слабо в понеделник с тенденция леко да се усили към сряда.

Източник NOVA