Очакваме пандемията да приключи след по-малко от 2 години

Сподели

Тедрос Аданом Гебрейесус, шефът на Световната здравна организация, сравни ситуацията с COVID-19 и „испанската“ грипна епидемия през 1918 година и заяви, че очакват пандемията да приключи след по-малко от 2 години.

„Колкото повече са контактите, толкова по-бързо се разпространява вирусът – заяви той. – Ние обаче разполагаме с технологията да го спрем. От една страна, стоят минусите на глобализацията и по-голямата свързаност, но от друга – плюсовете на технологиите. Поради тази причина се надяваме пандемията да приключи след по-малко от 2 години“.

Корупцията, свързана с медицинското предпазно облекло и оборудване е равносилна на „убийство“, като лишава здравните работници, лекуващи пациенти на COVID-19, от необходимата им защита, заяви в петък шефът на Световната здравна организация, цитиран от АФП.

„Ако здравните работници работят без лични предпазни средства, те рискуват живота си и това също рискува живота на хората, на които служат – каза Тедрос Аданом Гебрейсус пред репортери. – Това е престъпно и е убийство. И трябва да спре“.

Източник: Мениджър Нюз

Снимка: Guliver / Getty Images

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *