Списание „Вог“ попадна в центъра на скандала, заради февруарската си корица.

Сподели
Списание „Вог“ попадна в центъра на скандала, заради февруарската си корица. На нея виждаме Камала Харис, която съвсем скоро ще поеме поста на вицепрездидент на САЩ. От екипа ѝ обаче обвиняват изданието, че е използвало за корицата снимка, която не е била договорена, съобщи Асошиейтед прес.
Хората в социалните медии упрекват изданието в неуважение към институцията, а също така, че са избелили цвета на кожата на г-жа Харис.
От „Вог“ отговарят, че няма намеса в цвета на кожата.
Вместо договорения кадър, на който бъдещата вицепрезидентка на САЩ позира в светлосин костюм на „Майкъл Корс“, за печатното издание е избрана снимка на първата афроамериканка, избрана за вицепрезидент на САЩ, в по-всекидневен стил – черни джинси, кафяво сако и черни кецове „Конвърс“, каквито Харис понякога носеше по време на предизборната кампания.
„Вог“ публикува и двете снимки онлайн в социалните мрежи. Източникът, запознат с преговорите, каза, че екипът на Харис изразил разочарованието си от решението на списанието да избере снимката по кецовете на корицата.
„Камала е първата жена в историята ни, която ще е вицепрезидент на САЩ. Отдайте й дължимото и сменете тази корица! Поставете я на фон, който й подхожда. Старата драперия от кабинета на изпълнителния директор е обидна“, написа потребител под публикацията на „Вог“ в Инстаграм.
Миналата година главният редактор на авторитетното модно списание Анна Уинтур се извини в писмо за допуснати „грешки“ в публикуването на снимки и статии, възприемани като нечувствителни към малцинствата.
От сп.“Вог“ няма официално потвърждение коя от двете снимки ще бъде на корицата на февруарския брой. Фотосесията е дело на младия цветнокож фотограф Тайлър Мичъл, който се прочу през 2018 г. с фотосесията си на Бионсе за „Вог“, когато бе едва на 23 години.