Усмихнете се! Днес е празникът на усмивката

Сподели

Датата е избрана умишлено да бъде в началото на октомври, защото в началото на есента определено хората имат нужда от повече усмивки.

Авторът на популярното усмихнато жълто личице, основен символ на Световния ден на усмивката, е американският график Харви Бел, създал символа като част от рекламна кампания през 1963 г. Днес усмихнатото лице е един от популярните емотикони не само в интернет, но и навсякъде в нашия живот.

Източник: ThinkStock

Преди да почине през 2001 г. Харви Бел окончателно определил своята мисия – той виждал себе си като международен посланик на щастието и измислил този празник – Международен ден на усмивката.

Според Бел това трябва да бъде денят „посветен на доброто настроение и добрите дела“ и да преминава под мотото: „Направи добро. Помогни на някого да се усмихне“. Бел смятал още, че това трябва да бъде ден, в който всеки да се усмихва и да дарява усмивки на околните.

Датата е в началото на октомври, защото в началото на есента определено хората имат нужда от повече усмивки. Празникът на усмивката се отбелязва за първи път в американския град Уорчестър, щата Масачузетс на 1 октомври 1999 г.

3 важни факта за усмивката:
Промените в диетата променят и химията на мозъка, така че яденето на нещо полезно действително може да ни направи по-щастливи, като контролира хормоните, отразяващи се на настроението ни. За усмихнати мисли и здраве похапвайте спанак, бразилски орехи, мазна риба, авокадо, яйца, кисело мляко, банани.

За да имаме перфектно бяла усмивка, има 3 малки правила, които бихме могли да следваме в ежедневието си – четкайте зъбите с кръгови движения, за да предпазите венците си. Не дъвчете дъвка повече от десет минути и избелвайте зъбите си с ягоди.

Усмивката и положителното отношение удължават живота е установила група американски учени.

Снимка pixabay.com

Източник vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *