Какво гласи Законът на изобилието?

Сподели
Колкото повече даваш,
толкова повече получаваш.
Колкото повече обичаш,
толкова повече привличаш.
НО ИМА ЕДНО ВАЖНО УСЛОВИЕ ДА ДАВАШ БЕЗ ДА ОЧАКВАШ НИЩО!!! Да даваш само, защото ти доставя щастие това, да помогнеш и да направиш някого щастлив. Да даваш без да мислиш „ама ако дам сега какво ще остане за мен и моите близки“, да не се страхуваш , че утре няма да имаш. Да обичаш, без да очакваш от другия, да те обича, да задоволява твоите нужди, да има сериозна връзка с теб и тн, а просто заради самия него. Какво значи „сериозна връзка“ – окови. Две птици , ако са вързани за краката няма да могат, да летят, а ще почнат, да се кълват. Но ако са свободни те заедно ще летят и гнездо ще свият. Защото любовта е да дадеш радост и свобода на другия.
Но това става само, когато изхождаш от любов, а не от нужда. Нуждата може да сложи маската на любовта, но тя не дава свобода, а окови. Нуждата изисква да бъде задоволена. Любовта не изисква нищо. Нуждата носи болка , защото често остава незадоволена, неразбрана. Любовта носи радост.
Да даваш с някакви очаквания на нещо, пък било то само на благодарност е вече пазарлък. Даването не ти ли носи радост, не те ли кара да се чувстваш по-добър човек, без да искаш нищо , то е безсмислено, то е сделка. А ако правиш сделка поставяй ясно своите условия, за да знае другият, дали иска да участва.
Страховете, че ще изгубиш, че ще си беден, че не си подсигурен също водят до нищета. Понякога е много трудно да се отървеш от тези програми, ако цял живот са ти внушавани от всякъде. Мисълта за недостиг и че Вселената не е достатъчно щедра водят до душевен затвор. Колко по-лесно е да се отървем от страха , да пуснем контрола и да оставим Висшите сили да се погрижат за нас.
Източник Facebook