Снимка: Pixabay
0 1 min 2 месеца
Сподели

Той е бял, светещ, с прави улици и геометрични форми, неговите размери са толкова големи, че нашата планета Земя е като песъчинка.

Когато снимките на Божия град излизат в интернет предизвикват не биван фурор през 1994 г.

Хора и учени му дават името Градът на Бога, а други си мислят, че е база на извънземни.

Организации в Америка го наричат графична грешка и искат да скрият информацията. 

Мит или реалност – това е първият град заснет в космоса.

Историята за този град започва точно по Коледа. Докато хората на планетата Земя празнуват най-светлия празник докато си пожелават Бог да е до тях. 

На 26-ти декември, 1994 година най-големият  космически телескоп  на НАСА е ремонтиран и готов да прави експедиции в космоса –  Хъбъл.

Снимките се качват директно на сайта на Хъбъл, така един професор от Флорида Кен Уилсън решава да разгледа по-подробно снимките и открива загадъчния космически град.

На професора се спира на едно мъгливо петно, петно от  странна структура от изображенията, която не може да бъде обяснена.

Оттук нататък НАСА предприема действия, които са светкавични. Снимките са свалени бързо от интернет пространство, а официално съобщение от НАСА гласи че снимките от Хъбъл са получени няколко графично грешни изображения.

 Историята обаче продължава и не свършва тук 

Екип на НАСА се събират и решават отново участъка да бъде сниман с много по-добра резолюция. И така Хъбъл отново се насочва към Града на Бог изпраща отново поредната порция снимки. Резултатът е зашеметяващ, не само, че под смайните погледни на учените възниква картина на фантастичен град. Огромната конструкция на града, който се намира на милиарди мили – блести, без Слънце и Луна..

Различни компютърни симулации показват точно това място на светещия град е центъра на вселената. Това е точното място, от което започва Големия взрив – всички галактики са произлезли точно от тази точка в пространство. 

Науката и религията са на едно мнение. 

Някои вярващи твърдят още, че това е новият Йерусалим, за който пророкът Езекил разказва в Библията.

„…И отведе ме чрез Духа на една голяма и висока планина, и показа ми светия град, Ерусалим, който слизаше от небето от Бога,  и имаше божествена слава като светеше, както свети някой много скъпоценен камък, като яспис, прозрачен като кристал.“

 

снимка Pixabay