За теб – www.zatebbg.net

Къде е къщата на Дядо Коледа?

Сподели

Празниците са време на радост, обич и вълшебство, а в центъра на този магически свят стои една легендарна фигура – Дядо Коледа. Този добри старец с бяла брада и червена шапка се превръща в символ на щедростта и радостта по време на коледните и новогодишни празници. 

Историята на Дядо Коледа се проточва през векове и пресича културни граници. Най-известният образ на Дядо Коледа е съчетание от различни митологични и исторически фигури, включително Свети Николай, древноримския бог Сатурн, и други обичайни символи на щедрост и добро.

Според легендата Дядо Коледа живее в Лапландия (или на Северния полюс). Тук сезоните имат свой собствен ритъм, дните и нощите са по 24 часа, където сиянието е приказно и озарява небето поне 200 пъти в годината.

Да, тук е дома на Дядо Коледа на едно приказно място. Тук се срещат свободни разхождащи се елени.  Ежегодно се получават стотици хиляди писма адресирани до Дядо Коледа. които живее в планината Корвантунтури.

Лапландия е разположена отвън Полярния кръг на историческо-географска област в Северна Европа. Днес областта е разположена между Норвегия, Швеция, Финландия и Русия. Площта на Лапландия е около 390 000 кв. км., а населението е около 2 милиона души. 

Жилището на белобрадия старец е построено през 1822 г. като място от приказките, но е ремонтирано през 2013 г. Жилището е с площ 232 кв. м., като е върху парцел от 84 декара.

В тази площ са включени работилницата за играчки, яслите на северните елени, облицованата с речни камъни камина и гаражът за паркиране на шейната.

Компанията Zillow за недвижими имоти  е изчислила колко струва къщата на Дядо Коледа и нейната стойност на имота е 656 957 долара, или 3 228 долара месечно за наем.


Снимка: Zillow


Снимка: Zillow


Снимка: Zillow


Снимка: Zillow

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За теб Copyright © All rights reserved.