Мария Бакалова без награда, но с приказна визия на наградите „Златен глобус“

Сподели

Златните гробуси бяха връчени за 78-и път в необичайна церемония на 28 февруари. С тях се открива сезонът на наградите в киното, което преживява един от най-критичните си моменти заради пандемията и невъзможността филмите да се прожектират и снимат.

Мария Бакалова е първата българска актриса, номинирана за наградата, и то във водеща категория, наречена „мюзикъл или комедия“ за големия екран. Статуетки се връчват и за телевизионна продукция.

 Мария Бакалова стана част от церемонията по връчване на наградите „Златен глобус“ с номинацията си за най-добра актриса в комедиен филм или мюзикъл за „Борат 2”В категорията обаче спечели Розамунд Пайк с ролята си във филма “I Care A Lot“.

В речта си британката се обърна към Мария, като спомена една от най-противоречивите сцени на българката в „Борат 2”, където остава насаме с личния адвокат на Доналд Тръмп – Руди Джулиани. „В моя филм трябваше да плувам от потъваща кола. Мисля, че вероятно бих предпочел да направя това, отколкото да съм в стая с Руди Джулиани“, каза Пайк. „Мария, поздравявам твоя блясък и смелост.“

 

Розамунд Пайк

Снимка: Getty

Мария публикува снимка в Instagram с празничната си визия за вечерта преди началото на събитието . Актрисата, номинирана за престижната награда носеше дълга червена рокля на Armani и бижута Lorraine Schwartz.

„Толкова се вълнувам за първите ми Златни глобуси! Поздравления на всички номинирани и желая на всички прекрасна вечер“, написа тя към кадъра, а в стори благодари на марките, които са се погрижили за вида ѝ: „Благодаря ви, че ме накарахте да се чувствам като принцеса тази вечер.“

 

https://www.instagram.com/p/CL2y5K-LBF3/?utm_source=ig_embed