Черен африкански сапун – 10 ползи за красота и здраве

Сподели

Черният африкански сапун е сред най-новите и актуални продукти в света на козметиката. Множеството му ползи за красотата го правят търсен и желан продукт. Научете повече за него и ползите за красотата и здравето, които предлага.

Черен африкански сапун - 10 ползи за красота и здраве
 © iStock

Черният африкански сапун е изработен изцяло от растителни съставки. Прави се на ръка и вече лесно може да се намери в големите дрогерии и онлайн и у нас.

Днес ще ви разкажем малко повече за черния африкански сапун и ползите за красотата, които има. За да може, ако при следващото си пазаруване го забележите на рафта, да знаете дали искате да му дадете шанс и да го тествате.

 

1. Антибактериален

Черният африкански сапун има антибактериално действие. Въпреки това остава е нежен към кожата и почти никога не предизвиква раздразнение. Може да се използва не само за ръцете и тялото, но за по-нежни участъци като лицето и шията.

 

2. Подходящ е за чувствителна кожа

Черният африкански сапун е идеален за хората с чувствителна кожа. Изцяло натуралният му произход почти на 100% гарантира, че няма да раздразни кожата. Експертите по красота го препоръчват и на хората с комбинирана кожа, защото помага за балансиране производството на себум при по-продължителна употреба.

 

3. Хидратира

Една от най-важните съставки в черния африкански сапун е маслото от шеа. Затова сапунът може да се използва върху раздразнена или зачервена кожа и ще подпомогне възстановяването. Какаовото и кокосовото масло, които също се съдържат в черния африкански сапун пък помагат за хидратиране на кожата.

 

4. Успокоява

Когато човек страда от екзема, дерматит или кожни алергии, трудно намира козметични продукти, които да използва. Черният африкански сапун е подходящ при подобни състояния, защото помага на кожата да се възстанови и излекува.

чере африкански сапун

 

5. Помага при акне

Отново заради високото съдържание на масло от шеа, черният африкански сапун може да е ефективно средство в борбата с акне. Маслото от шеа регулира производството на себум, като в същото време подпомага възстановяването на кожните клетки.

 

6. Има подмладяващо действие

Заради многото масла в себе си черният африкански сапун е чудесно средство за подмладяване и борба с фините линии. Маслото от шеа и кокосовото масло в сапуна подхранват в дълбочина.

 

7. Помага за равномерен тен

Често заради влиянието на слънчевите лъчи или акне, кожата остава с малки петънца, които често са по-тъмни от останалата кожа. Африканският черен сапун помага за изчистването им и за изравняването на тена.

черен африкански сапун

 

8. Бори се срещу гъбичките

Африканският черен сапун има силно антимикотично действие, тоест помага в борбата с гъбичките. Можете да го използвате на стъпалата, като го оставяте за няколко минути да действа, преди да изплакнете.

 

9. Подхранва скалпa

Неведнъж сме говорили колко подценявана е грижата за скалпа. Черният африкански сапун може да ви помогне да се справите, ако имате сух и сърбящ скалп. Използвайте веднъж седмично на измита коса. Нанесете от черния африкански сапун, оставете 5-10 минути и отмийте с детски шампоан или балсам.

 

10. Ексфолира

Черният африкански сапун има малко по-груба текстура в сравнение с повечето продукти на пазара. Това го прави идеален за ескфолиране. Ексфолирането се прави 1-2 пъти седмично и има за цел да премахне мъртвите кожни клетки. Този процес прави кожата по-гладка и по-здрава.

Източник Розали

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *