0 1 min 2 години
Сподели
Роден е на 18 декември 1963 г. в Суони, в семейството на Джейн Хилхаус и Уилям Пит. Майка му е учителка, а баща му ръководи транспортна фирма. Пит има по-малка брат и сестра.
След гимназията записва университета в Мисури, специалност журналистика, но не е доволен. Две седмици преди да завърши си събира багажа и заминава за Лос Анджелис, за да се пробва като актьор.
За да може да преживява докато се явява на прослушвания работи за “ El Pollo Loco“ в Холивуд. За работата се е налагало да носи пилешки костюм и да танцува, за да привлича клиенти за ресторанта.
През 1987 г. е първият филм в които участва „Hunk“, но името му не е включено в крайните надписи. В същата година участва в филма „На дъното“. В филма Пит играе в ролята на „купонджия“ и тази роля остава неотбелязана. След няколко малки роли в „Далас“, той се появява и в епизод на „Внедрени в час“ през 1988 г.
Големият провив на Пит е през 1991 г. в филм „Телма и Луиз“, в ролята на антетичният и поразголен престъпник – Джей Ди.
От началото на кариерата му Брат Пит е включван в много класации „Най-секси“, печели класацията на „Най-сексипилният жив мъж“ през 1995 и 2000г.
Пит е излизал с актрисата Гуинет Патроу от 1994 до 1997 г. дори за кратък период са били сгодени.
След раздялата на Пит и Патроу, актьора се среща с Дженифър Алистън (Приятели). Връзката между двамата превлича вниманието на много таблуиди. Двамата се женят през 2000 г. в Малебу. Въпреки, че хората смятат, че се срещат на снимачната площадка, но агентите им ги уреждат среща на сляпо.
По време на филма „Мистър и Мисис Смит“ 2005 г. има искри между тях, още на снимачната площадка.
Анджелина Джоли и Брат Пит съобщават за годежа си през 2012 г., а през 2014 г. сключват брак.
Разделят се след 10 години съвместен живот с Джоли